Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
131.58 Кб
Скачать

Команда Настроювання анімації

Панель інструментів Ефекти анімації й команда Убудована анімація меню Показ слайдів дозволяють задати для тексту й інших об'єктів слайда один з одинадцяти убудованих анімаційних ефектів PowerPoint.

Скориставшись кнопкою Ефекти анімації й діалоговим вікном Настроювання анімації, користувач зможе створити нові анимаційні ефекти й застосувати їх на практиці. Деякі анімаційні ефекти можуть мати звуковий супровід.

Примітка: Діалогове вікно Настроювання анімації відкривається також командою Настроювання анімації меню Показ слайдів.

Якщо анімаційні ефекти для об'єктів не задані, у вікні Настроювання анімації назви всіх об'єктів поточного слайда перебувають у списку Об'єкти без анімації (вкладка Час). Установка перемикача включити в групі Анімація переводить виділений об'єкт із цього списку в список Порядок анімації, у якому всі об'єкти анімації проектованого слайда перераховуються в тій послідовності, у якій вони будуть відтворюватися в ході презентації. Номера об'єкта в даному списку й у списку Порядок ефектів панелі інструментів Ефекти анімації збігаються.

Кнопки зі стрілками поруч зі списком Порядок анімації дозволяють змінювати послідовність елементів цього списку, внаслідок чого стає іншим і порядок відтворення анімаційних ефектів при демонстрації слайда.

Всі користувальницькі анімаційні ефекти створюються шляхом комбінування значень в областях Виберіть ефект і звук і Появу тексту вкладки Ефекти. Установки на вкладці Ефекти доступні, якщо виділений на слайді об'єкт не є діаграмою (анімаційні ефекти для діаграм розробляються на вкладці Ефекти в діаграмах).

• Після складання списку об'єктів анімації на вкладці Час перейдіть на вкладку Ефекти.

• У групі Виберіть ефект і звук виберіть потрібні анімаційні ефекти, а в групі Поява тексту — спосіб появи тексту в поточному об'єкті слайда.

Всі об'єкти слайда відображаються в поле попереднього перегляду в правій верхній частині вікна. Кнопка Перегляд дозволяє побачити в цьому полі, як буде виглядати презентація із заданими у вікні параметрами. Щоб скасувати анімаційний ефект для обраного об'єкта, перейдіть на вкладку Час і встановите опцію виключити.

Додавання слайдів з діаграмами й графіками

Діаграма служить для передачі будь-якої інформації, що може бути виражена кількісно. Оскільки діаграма є візуальне подання числових даних, її використання може зробити набагато більшу дію на аудиторію, чим потік самих красномовних слів.

Microsoft Graph 5 являє собою спеціальний модуль, що створює діаграми для використання в додатках Windows, таких як Microsoft Word, Microsoft Excel і Microsoft PowerPoint. При створенні або модифікації діаграм панелі інструментів і меню PowerPoint заміняються стандартною панеллю інструментів і меню модуля Graph, так що на екрані будуть тільки ті команди й кнопки, які потрібні для роботи із графіками.

Діаграма або графік, які створюються в цей момент, з'являються на поточному слайді. При уведенні або редагуванні даних цього графіка, таблиця, що містить числа, розташовується на екрані поверх нього. Будь-яка зміна в числах таблиці негайно відбивається на графіку.

Після створення слайда з діаграмою або додавання графіка у вже існуючий слайд необхідно вибрати тип діаграми з 18 можливих, пропонованих PowerPoint. Для вибору діаграми необхідно:

1. Виділити приклад діаграми на слайді.

2. Нажати стрілку праворуч від кнопки Тип діаграми панелі інструментів Стандартна модуля Graph. На екрані з'явиться палітра типів діаграм.

3. Клацнути мишею потрібний тип діаграми.

Приклад нестандартної діаграми “Вирізані сектори”

Далі можна уточнити свій вибір, нажавши кнопку Параметри діалогового вікна Тип діаграми й визначивши підтип діаграми.

Діаграми з областями показують кількісні зміни значень декількох величин протягом деякого інтервалу часу. Діаграми-графіки досить схожі на них, але вони скоріше підкреслюють ступінь зміни величин, ніж кількісне значення цих змін.

Лінійчаті діаграми порівнюють дані, накопичені протягом деяких тимчасових інтервалів. Вони в більшій мері підкреслюють розходження даних у часі. Лінійки таких діаграм звичайно спрямовані горизонтально. Підтип Згруповані лінійчаті діаграми служить для відображення відносних внесків різних даних у деяке ціле. Підтип Процентні згруповані лінійчаті діаграми служить для відображення тих же відносних внесків, виражених у відсотках.

Гистограми - це лінійчаті діаграми з вертикальним розташуванням лінійок. Як і лінійчаті діаграми, вони порівнюють дані, накопичені за деякі проміжки часу й ілюструють як би “моментальні знімки” даних. Аналогічно лінійчатим діаграмам, гистограми не дуже зручні для демонстрації зміни даних у часі. Гистограми також мають підтипи Згруповані й Процентні згруповані.

Графіки служать для зображення зміни даних у часі або трендів. Така інформація може демонструватися й за допомогою лінійчатих діаграм, але графіки набагато краще відбивають динаміку вимірів. Два підтипи графіків, кінцев і початковий-максимальний-мінімальний-кінцевий, звичайно використаються для відображення біржових цін на момент відкриття й закриття торгів, а також максимального й мінімального значення індексу цін у ході торгів. Даний підтип графіків може застосовуватися й для відображення інших типів даних, які мають максимум і мінімум на деякому інтервалі, наприклад, таких як температура або тиск.

Кругові діаграми показують співвідношення, що виникають при розбивці деякого цілого на частині. Можна відокремлювати певні сектори від кола, щоб загострити увага на якихось даних. Значення, що представляють секторами, утримуються в одному ряді чисел таблиці даних модуля Graph.

XY-крапкові діаграми демонструють ступінь зв'язку між двома рядами чисел. В основному вони використаються для надання наукових даних.

Крім того, діаграми цього типу дозволяють зобразити в координатах XY дві безлічі чисел у вигляді одного.

Кільцеві діаграми, як і кругові, служать для відображення співвідношень між частинами деякого цілого, однак тут з'являється можливість представити в одній діаграмі кілька подібних співвідношень.

Об'ємні діаграми з областями являють собою звичайні діаграми з областями, зображені в трьох вимірах. Об'ємність не має практичного значення й призначена тільки для прикраси діаграми.

Об'ємні лінійчаті діаграми являють собою звичайні лінійчаті діаграми, зображені в трьох вимірах.

Пелюсткові (радарні) діаграми дозволяють зіставити значення декількох різнорідних величин. При цьому кожному типу даних відповідає своя радіальна вісь, що виходить із центра діаграми

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]