Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
самост_работа.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
286.21 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Бердянський державний педагогічний університет

Інститут освітніх інженерно-педагогічних технологій

Кафедра комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні

Смоліна І.С.

Методичні вказівки

ДО САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«ЕКОНОМІЧНА ІНФОРМАТИКА»

(для студентів 1 курсу освітньо-кваліфікаційного

рівня «бакалавр» за напрямом підготовки

6.010104. Професійна освіта. Економіка підприємств)

Бердянськ - 2011

Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Економічна інформатика» складені на основі освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за спеціальностями напряму підготовки 6.010104. Професійна освіта. Економіка підприємств, галузі знань 0101 Педагогічна освіта, «Положення про кредитно-модульну систему організації навчального процесу в БДПУ» та «Положення про порядок оцінювання навчальних досягнень студентів БДПУ».

Виконавець: ст.викладач Смоліна І.С.

Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Економічна інформатика» обговорено та затверджено на засіданні кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні.

Протокол № 1 від 30 серпня 2011 р.

Завідувач кафедри КТУН Хоменко В.Г.

3MICT

bctуii 4

  1. IIJIAH CAMOCTIHЙНOЇ POБOTИ CTУДEHTA 7

  2. РОЗПОДІЛ ЧАСУ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ 7

  3. 3MICT TA PEKOMEHAДАЦІЇ ДО CAMOCTIЙHOЇ POБОТИ 8

  1. Поглиблене вивчення лекційного матеріалу 8

  2. Підготовка реферату на обрану згідно зі завданням тему 19

  3. Розробка презентації на обрану згідно зі завданням тему…………………..24

4. ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТИ 3 CAMOCTIЙHOЇ POBOTИ CTУДEHTIB 28

ДОДАТКИ 43

ВСТ УП

Упровадження новітніх технологій навчання, розвиток науково-методичного та матеріального забезпечення навчально-виховного процесу, поступова інтеграція вітчизняної системи освіти до європейської та світової зумовили необхідність і можливість поетапного скорочення аудиторних занять та збільшення годин на самостійну роботу студента. Самостійна робота студентів у широкому розумінні - це вся робота з оволодіння науковими знаннями і практичними навичками, активна розумова діяльність в усіх формах навчального процесу.

Головною метою самостійної роботи студента є формування його пізнавальної активності, засвоєння ним основних умінь та навичок роботи з навчальними матеріалами, поглиблення та розширення вже набутих знань, підвищення рівня організованості студентів тощо.

Основними завданнями самостійної роботи студентів є засвоєння в повному обсязі основної освітньої програми та послідовне набуття та удосконалення навичок ефективної самостійної професійної (практичної й науково-теоретичної) діяльності на рівні світових стандартів.

Володіння навчальною програмою з курсу «Економічна інформатика» передбачає вміння студента самостійно працювати, думати, осмислювати матеріал, сприймати нове, засвоювати його та вміти застосовувати свої знання в майбутньому.

Навчальним планом підготовки бакалаврів за напрямом підготовки 6.010104. Професійна освіта. Економіка підприємств галузі знань 0101 Педагогічна освіта і робочою програмою з навчальної дисципліни «Економічна інформатика» передбачена самостійна робота в обсязі 51 година для студентів денної форми навчання і 93 години для студентів заочної форми навчання.

Із збільшенням обсягу інформації збільшується потреба в самостійній роботі: не все, що варте уваги, може увійти до лекційного курсу. У процесі самостійної роботи з дисципліни «Економічна інформатика» студенти мають поглиблювати свої знання навчального матеріалу, який вивчали під час аудиторних занять. Тому на самостійне опрацювання виноситься більш глибока проробка кожного навчального елемента, що входить до програми навчальної дисципліни. Самостійна робота сприяє розвитку мотивації для навчання студентів.

Самостійна робота в бібліотеках, Internet дає можливість знайомства з монографіями, документами, альтернативними точками зору різних авторів на конкретні проблеми. Крім того, вона виховує у студентів самодисципліну, почуття відповідальності, вміння орієнтуватися в розмаїтті думок і підходів,творчо осмислювати одержані знання.

Самостійна робота студентів спрямована на формування в них як умінь і навичок навчальної діяльності, так і професійних знань, якостей, умінь тощо. Студенти мають набути навичок не лише самостійної навчальної, а й науково-дослідницької та творчої роботи.

Організація самостійної роботи студентів передбачає систематичне використання навчальних матеріалів аудиторних занять, а також підручників, навчальних посібників і різноманітних джерел професійної інформації: енциклопедії, довідника, статистичного збірника, наукової монографії і статей, науково-популярної і періодичної літератури тощо. Доцільним є також використання різноманітної інформації з мережі Інтернет.

Мета дисципліни досягається через практичне оволодіння учнями навичками роботи з основними складовими сучасного програмного забезпечення комп‘ютерів, через ознайомлення з функціональним призначенням основних пристроїв комп‘ютера і принципами їх побудови та дії.