Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalna_praktika_dlya_student_v.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
09.03.2015
Размер:
288.77 Кб
Скачать

Зміст практики змістовий модуль і. Навчальна діяльність

  1. Взяти участь у настановній та підсумковій конференціях.

  2. Ознайомитися з адміністративно-організаційною структурою соціального закладу (напрям діяльності, наявність відділів, підрозділів, їх характеристика; схема управління; розподіл завдань між підрозділами та їх спеціалізація; взаємодія між підрозділами), графіком роботи.

  3. Вивчити нормативно-правову базу, якою керується у своїй роботі заклад (статут, положення, правила тощо).

  4. З’ясувати джерела фінансування соціального закладу.

  5. Вивчити питання кадрового забезпечення закладу (штат, функціональні обов’язки та права відповідно до посад, оцінка кадрового забезпечення).

  6. З’ясувати, яким чином здійснюється управління в соціальному закладі (стосовно керівників і фахівців  розподіл обов’язків, прав і відповідальності між працівниками; обсяг обов’язків і прав; рівень компетентності працівників при виконанні службових обовязків; фактична і необхідна компетентність).

  7. З’ясувати оганізацію праці в підрозділах (відповідно до посад) (організація робочого місця; організація інформації; умови праці; розпорядок дня; типові види робіт, що виконуються на даному робочому місці; витрати часу за основними видами робіт).

  8. Визначити результати роботи (на прикладі установи або одного з його підрозділів); (види і зміст результату роботи; критерії оцінки результативності роботи за певний період часу; причини ефективноїчи неефективноїроботи).

  9. Здійснити аналіз документації,яку ведуть в соціальному закладі (добірказразків документів та їх характеристика).

  10. Проаналізувати організаціюприйому клієнтів в соціальному закладі (доступність; типологія клієнтури; моделі первинного прийому; засоби і методи надання допомоги клієнтам).

  11. Ознайомитися з методамисоціальної роботи;види надання соціальної допомоги різним категоріям населення (сім’ям; дітям та молоді; людям з фізичними та розумовими вадами;людям похилого віку; пенсіонерам; одиноким людям; біженцям; девіантам (людям з відхиленнями в поведінці); громадянам групи ризику (правопорушники, алкоголіки, наркомани); в надзвичайних ситуаціях;тим, хто потребує різних видівсоціальної підтримки та ін.).

  12. Вивчити систему соціального забезпечення населення (пенсії, допомоги, пільги; професійне навчання та працевлаштування інвалідів; утримання і обслуговування в спеціальних установах людей літнього віку та інвалідів; протезно-ортопедична допомога; лікарсько-трудова експертиза та реабілітація інвалідів та ін.).

  13. Організація системи соціальних послуг населенню (догляд на дому; реабілітація; правові послуги; патронаж, побутова допомога та ін.);

  14. Організація системи соціального контролю (нагляду, профілактичних заходів).

  15. Скласти картусоціальної інфраструктури району, на території якого знаходиться соціальна установа (база практики) з фіксуванням установ житлово-комунального господарства, побутового обслуговування, транспорту та зв’язку, громадського харчування, соціального забезпечення і страхування, масової комунікації.

  16. З’ясувати типипроблем,з якими звертаються люди в соціальні заклади та критерії визначення потреб людей;

  17. Скласти індивідуальний план роботи на час проходження педагогічної практики.

  18. Вести щоденник практики з аналізом роботи кожного дня.

  19. Здійснити індивідуальну роботи з клієнтом (в присутності фахівця закладу).

  20. Скласти програму вивчення дитини та дитячого колективу.

  21. Вивчити особливості важковиховуваних дітей.

  22. Апробувати пакет методик, що дають можливість вивчити особистість дитини, визначити її позитивний потенціал та «проблемні місця».

  23. Вивчити інтереси дитини.

  24. Скласти реальний професійно-психологічний портрет соціального працівника соціального закладу. Який виступає базою практики;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]