Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МКРВО / книга міжнарод розрах Рудаківська.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
4.24 Mб
Скачать

7. Організаційний план

У розділі наведено інформацію щодо наявної організаційної структури підприємства та пропозиції щодо її вдосконалення; забезпеченості підприємства робо­чою силою; структури кадрів; кваліфікації працівників; наведено заплановані заходи з реструктуризації підприємства, пропозиції зі зниження загальних витрат; відомості про діючу систему та розмір середньої заробітної плати за категоріями працівників.

8. План охорони навколишнього середовища

У розділі наведено інформацію щодо впливу реалізації проекту на стан навколиш­нього середовища, наявних проблем, першочерговості їх вирішення; джерел фінансу­вання проведення природозахисних заходів із визначенням термінів виконання.

9. План впровадження проекту

У розділі дається календарний план виконання проектних робіт із щокварталь­ним розподілом виконання усіх видів робіт, необхідних для реалізації проекту, в то­му числі проектування, погодження проекту, виготовлення та поставка обладнання, будівництво, монтажні роботи, пусконалагоджувальні роботи, випуск серійної про­дукції, перші реалізації тощо.

Наведено дані про прогнозні обсяги та структуру виробництва і реалізації то­варів (послуг) на кожному етапі реалізації проекту, вдосконалення структури про­дукції, розрахункову собівартість продукції, а також доведено потребу у фінансу­ванні кожного періоду здійснення проекту.

Розрахункові та кредитні операції у зовнішньоекономічній діяльності підприємства

10. Фінансовий план

До розділу додано всі необхідні дані для проведення фінансової експертизи проекту: баланс підприємства та звіт про фінансові результати та їх використання, звіт про фінансово-майнове становище підприємства тощо (матеріали бажано подати за три останніх роки).

У розділі обґрунтовано фінансування проекту та джерела його отримання (за­лучення кредитів, акціонерний чи пайовий капітал тощо); прогнозні показники ба­лансу підприємства, розрахунок окупності та руху грошових потоків на період дії гарантійних зобов'язань Кабінету Міністрів, додано аналіз балансу підприємства, звітів про фінансові результати та їх використання тощо.

З урахуванням етапності впровадження проекту та джерел покриття витрат обґрунтовано необхідний рівень забезпеченості підприємства обіговими коштами і виробничими запасами на період реалізації проекту. Окремо висвітлено забезпечен­ня матеріально-фінансовими ресурсами в період до одержання першої виручки від реалізації проекту.

Обґрунтовано окупність проекту за різних умов реалізації, як при очікуваних (прогнозованих) умовах, так і в припущенні, що вартість сировини, інші витрати бу­дуть максимальні, а ціна готової продукції мінімальною.

Обов'язково мають бути висвітлені умови залучення і використання фінансових ресурсів з усіх джерел (надані умови кредитів, комісійних винагород тощо), здійсне­но опис механізму погашення кредиту, страхування ризиків.

Розрахунок окупності та рух грошових потоків повинен враховувати чинне за­конодавство України.

11. Аналіз можливих ризиків

У розділі дається прогнозна оцінка найімовірніших ризиків, які можуть виник­нути в ході реалізації проекту, та можливих наслідків їх впливу, а також пропону­ються заходи зі зменшення впливу таких ризиків та мінімізації збитків.

12. Забезпечення гарантійних зобов'язань Кабінету Міністрів України

У розділі дається повна характеристика запропонованого забезпечення гаран­тійних зобов'язань, що мають покривати всі можливі витрати з їх виконання (до­говір застави, депозити, облігації внутрішньої державної позики, майнове поруч-ництво, страхування ризиків тощо) із зазначенням балансової вартості та методу оцінки. Характеристика предметів застави повинна бути вичерпною щодо можли­вості їх реалізації та поточної і прогнозної ліквідності.