Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
129.58 Кб
Скачать

2.1. Характеристика тов «Магазин 100»

ТОВ «Магазин 100» є товариством з обмеженою відповідальністю, зареєстроване у державному комітеті статистики 17.05.2012р. Магазин знаходиться за адресою м. Миколаїв вул. Радянська 9/1, і займається такими видами діяльності за КВЕД:

1)Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно з продовольчим асортиментом;

2)Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах без переваги продовольчого асортименту;

3)Кафе;

4)Інші види оптової торгівлі;

5)Інша діяльність у сфері відпочинку та розваг.

Згідно зі статутом предметом діяльності товариства є:

- Оптова та роздрібна торгівля промисловими та продовольчими товарами власного, вітчизняного та закордонного виготовлення;

- Закупівля товарів у громадян, підприємств, організацій як за готівковий так і за безготівковий розрахунок;

- Виконання робіт та надання послуг підприємствам та громадян (в Україні та за її межами), в тому числі консультаційних, агентських та посередницьких з реалізації сировини, готової продукції, фінансових заходів, іншого майна та цінностей;

- Комерційна, комісійна та посередницька діяльність, здійснення товарообмінних операцій;

- Організація, проведення та участь у виставках і аукціонах;

- Виконання лізингових операцій;

- Надання послуг фізичним та юридичним особам з використання основних фондів товариства. Здача в оренду та довгострокове використання необоротних активів підприємства;

- Організація проведення та участь у виставках, аукціонах, ярмарках;

- Проведення ринкових досліджень;

- Рекламна діяльність;

- Здійснення зовнішньоекономічної діяльності;

- Закупка, переробка, реалізація сільськогосподарської продукції;

-Створення власної торгової мережі та пунктів громадського харчування;

- Здійснення вантажних та пасажирських перевезень автомобільним, морським, річковим транспортом у межах України та а її кордоном, створення та експлуатація автомобільного парку, придбання та експлуатація автомобілів національних та закордонних виробників;

- Організація платних та безкоштовних парковок для автомобільного транспорту;

- Та інші (за умов зазначених у статуті).

Стосовно першої підсистеми слід відмітити, що умови праці відповідають вимогам психофізіології, психоестетики, охорони праці та авколишнього середовища. Робочі приміщення добре оформлені і сприяють трудовій діяльності.

Трудові відносини в колективі сповнені взаємоповаги, взаєморозуміння, тісних дружніх стосунків. Конфліктні ситуації трапляються дуже рідко і швидко вирішуються.

Оформлення і облік кадрів веде начальник відділу кадрів. Керівництво підприємства схильне до стабільності чисельності працівників. В зв'язку з цим, на підприємстві велика увага приділяється своєчасній виплаті заробітної платні, мотивації, матеріальному заохоченню, сприянню позитивному психологічному клімату в колективі.

Велика робота проводиться у перепідготовці та підвищенні кваліфікації кадрів (підвищення розрядів та слідування за новаторством прогресу).

ТОВ «Магазин 100» має взаємовідносини із українськими покупцями та постачальниками(державними та приватними)

Закупівельна робота є основою комерційної діяльності. По своїй економічній природі закупки представляють собою оптовий чи дрібнооптовий товарооборот, що здійснюється торговими підприємствами з ціллю майбутнього перепродажу закуплених товарів.

- організація і технологія закупок безпосередньо у виробників товарів, посередників, на товарних біржах, аукціонах у імпортерів і інших постачальників;

- організація обліку і контроль за оптовими закупками.

Комерційна робота по оптовим закупівлям товарів в ринкових умовах повинна базуватись на принципах сучасного маркетингу. За допомогою методів маркетингу на ТОВ «Магазин 100» комерційні працівники, керівники, менеджери отримують необхідну інформацію про те, які вироби і чому хочуть купляти споживачі, про ціни, які споживачі готові заплатити за товари, про те в яких регіонах попит на дані вироби (тобто місткість ринку) найбільш високий, де збут чи закупка продукції може принести найбільший прибуток.

Вивчення і прогнозування споживчого попиту являються необхідним маркетинговим принципом для проведення успішних комерційних робіт по закупівлі товарів. Маркетингова наука розробила цілий арсенал засобів вивчення і прогнозування споживчого попиту, які необхідно використовувати при закупці оптових партій товарів. Тому оптові закупки потрібно починати з вивчення попиту і потреб покупців на товари, покупних можливостей, намірів і інших факторів, що формують попит. Оптові бази, що являються торговими підприємствами і обслуговують певний територіально економічний район, вивчають в основному обсяг покупного попиту на ті чи інші види (групи) товарів і в окремих випадках асортиментну структуру попиту. Для цього на оптових підприємствах використовують різноманітні методи винесення і прогнозування попиту. До цих методів слід віднести оперативний облік продаж товарів і руху товарних запасів за минулий період, вивчення і узагальнення заявок і замовлення роздрібних торгових підприємств на потребу і постачання товарів, облік і аналіз незадоволеного попиту оптових покупців, проведення асортиментних і кон’юнктурних зборів з покупцями та інше.

Для проведення роботи по вивченню і прогнозуванню попиту на крупних та середніх торгових підприємствах створюються маркетингові служби, одною з основних функцій яких є вивчення загального попиту, так і внутрішньогрупової структури попиту на замовлені товари.

Для успішного виконання комерційних операцій по закупці товарів оптові бази повинні систематично займатися виявленням і вивченням джерел закупки і постачальників товарів. Комерційні робітники повинні добре знати свій економічний район і цого природні багатства, промисловість, сільське господарство, виробничі можливості і асортимент виробів що виготовляються на промислових підприємствах.

Важлива роль в комерційній роботі відводиться розшукуванню додаткових ресурсів з місцевої сировини, продукції кооперативів, підсобних та фермерських господарств, продукції інвідуальної господарської діяльності.

Комерційним працівникам необхідно постійно слідкувати за рекламними об’явами в газетах та журналах, спеціальній пресі, за біржовими даними, проспектами, каталогами. Формування товарних ресурсів є предметом постійної їх роботи торгового апарата оптових баз.

В загальному всіх постачальників можна поділити на дві категорії: постачальників – виробників і постачальників – посередників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]