Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс 1 семестр / менеджмент ЗЕД дз / МН-4-, - курсова з менеджмент ЗЕД.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
701.44 Кб
Скачать

Висновок

Отже, після розробки та аналізу курсової роботи, слід зазначити, що проведення зовнішноекономічних операцій є важливими для будь-якого підприємства, що вийшло на зовнішній ринок, або тісно співпрацює з його учасниками, не тільки в плані прибутковості, а й в плані здобуття досвіду в організації та проведення зовнішньоекономічних операцій.

Як було видно в ході проведення курсової роботи зовнішньоекономічна угода являє собою дуже складний процес, який має свої тонкощі та нюанси, і звичайно містить певні види комерційної діяльності, що проявляє себе в процесі вибору іноземного партнера, розробці, оформленні, пересиланні та обробкою документації.

В ході курсової роботи ми розглядали зовнішньоекономічну діяльність ТОВ “Зернопродукт”, що займається експортом кукурудзи з України. Була виконана основна мета курсової – це розгляд зовнішньоекономічної діяльності підприємства, дослідження ринку, обрання партнера угоди, та складання самої угоди. Було розглянуто та проаналізовано весь процес здійснення угоди з іноземним партнером. При укладанні контракту широко застосовувались рекомендації та базові умови поставки “Інкотермс – 2000”. Також у курсовій роботі опрацьовувались умови проведення оплати, та визначалися ризики, що були можливі при здійсненні даної угоди.

А при розрахунках відносного показника економічної ефективності від експорту кукурудзи, який становив (1,09) –зроблено висновок, що угода є економічно ефективною.

Додаток №1

Dall International trading Co/

Avenue W. Churchil, 157

Lissabon, 1180 Portugal

Оферта №1

м. Київ 15 лютого 2020 р.

ТОВ “Зернопродукт” пропонує Вам придбати на умовах, що вказані нижче, наступний товар:

Найменування товару: зерно кукурудзи.

Кількість: 72 (сімдесят дві) тони .

Ціна: 150 USD (сто п’ятдесят доларів США) за тонну.

Загальна сума: 10817 USD ( шістдесят тисяч доларів США).

Умови поставки: FOB порт Одеса.

Умови сплати:

Оплата проводиться на протязі терміну поставки товару в доларах США в м. Київ на рахунок Продавця в банк “Аваль” . Оплата проводиться на умовах 100% передоплати. Документальне підтвердження перерахування банком суми оплати товару надається Покупцем Продавцю та є підставою для відвантаження товару.

Платіж здійснюється проти пред’явлення наступних документів:

  • Інвойс;

  • Чистий бортовий коносамент;

  • Сертифікат якості.

Термін поставки: квітень 2020 року.

Термін дії оферти – три місяці.

Директор тов “Зернопродукт” Куліш д.Л.

Додаток №2

КОНТРАКТ№647537

м. Київ 16 лютого 2008р.

Товариство з обмеженою відповідальністю ”Зернопродукт ”, м. Київ, Україна, в подальшому “Продавець”, в особі директора Куліш Д.Л., діючого на підставі Уставу, та головного бухгалтера Луковенко Ж.В., діючого на основі наказу №27 від 2013 р., з одного боку, та фірма ” “, м. Ліссабон, Португалія , в подальшому “Покупець”, в особі директора Далля Дж., діючого на підставі Уставу, та менеджера Рафаловича Л.А., діючого на основі наказу №45 від 2013 р., з іншого боку, у виконання домовленості №1 від 15 лютого 20020 р. уклали цей договір про наступне:

Розділ 1. Предмет Контракту

Продавець зобов’язується продати, а Покупець – придбати зерно кукурудзи, подалі – “Товар”, на умовах FOB Одесса (згідно з ІНКОТЕРМС 2000 р.) .

Розділ 2. Ціна та загальна сума Контракту

Ціни на товари визначаються у доларах США (USD) і розуміються FOB.

Ціна однієї тонни товару складає 150 долари США.

Загальна вартість товару, що постачається складає 10 817 доларів США.

Ціна включає в себе вартість тари, упаковки та маркування товару у відповідності з сертифікацією №1.

Розділ 3. Строки і дата поставки

Товари повинні поставлятися у строки, вказані у договорі. Датою відвантаження вважається дата штемпеля у товаротранспортній накладній. Датою поставки товару є дата прибуття товару на адресу Покупця. Товари поставляються завчасно погодженими партіями.

Розділ 4. Кількість та якість товару

Продавець зобов’язується поставити, а Покупець придбати 400 тон Товару .

Якість проданого Товару повинна відповідати узгодженим Покупцем і Продавцем стандартам і технічним умовам та підтверджуватися сертифікатами якості, виданими компетентними органами і заводом-виробником.

Розділ 5. Упакування та маркування

Упакування, в якому відвантажується товар, повинно забезпечувати, за умови належного поводження з вантажем, цілісність товарів при транспортуванні. На кожне місце наноситься таке маркування: найменування Продавця, номер Контракту, номер місця, вага брутто та нетто, номер серії та інші реквізити, повідомлені Покупцем Продавцеві завчасно.

Розділ 6. Умови оплати

Оплата проводиться на умовах 100% передоплати товару в доларах США в м. Київ на рахунок Продавця. Документальне підтвердження перерахування банком суми оплати товару надається Покупцем Продавцю та є підставою для відвантаження товару.

Розділ 7. Передавання та приймання товарів

Товар вважається переданим Продавцем та прийнятим Покупцем: за якістю - згідно із сертифікатом якості, за кількістю - відповідно до кількості місць та ваги, зазначених у транспортних документах. Поставка підтверджується підписанням акта прийняття-передачі Продавцем та Покупцем.

У разі поставки Продавцем неякісного товару або якої-небудь його партії такий товар або партія товару підлягає заміні на товар належної якості, визначеної у Контракті. Всі витрати із заміни неякісного товару на якісний відносяться на рахунок Продавця.

Розділ 8. Претензії

Претензії можуть бути заявлені щодо якості - у разі невідповідності якості товарів умовам цього Контракту, щодо кількості - у випадку невідповідності кількості товарів транспортним документам за вагою та кількістю місць. Покупець має право заявити Продавцеві претензію протягом 60 днів від дати поставки, яку Продавець розглядає протягом 30 днів та дає відповідь по суті. Документом, який підтверджує невідповідність якості товару умовам Контракту або кількості товару документам про відвантаження, Сторони визнають акт, складений за участю місцевої торгово-промислової палати. Претензії заявляються рекомендаційним листом з поданням усіх необхідних документів, які підтверджують претензію. Жодні претензії, заявлені з будь-якої партії товару, не можуть бути основою для Покупця відмовитися від приймання та оплати товарів з інших поставок, проведених за цим Контрактом.

Розділ 9. Форс-мажор

У разі виникнення обставин, що перешкоджають повному або частковому виконанню якою-небудь із Сторін зобов'язань з цього Контракту, а саме: пожежі, стихійного лиха, війни або військових операцій будь-якого характеру, блокади, заборони експорту чи імпорту або інших незалежних від Сторін обставин, строк виконання зобов'язань переноситься домірно часу, протягом якого будуть діяти обставини. Сторона, для якої неможливо виконати зобов'язання з Контракту, повинна про настання та зупинення дії таких обставин терміново повідомляти другу Сторону. Доказами існування форс-мажорних обставин і їх тривалості слугуватимуть довідки, які видаються відповідно Торговою палатою країни Продавця або Покупця.

Розділ 10. Штрафні санкції

У разі затримки оплати товару понад 60 днів з моменту поставки товару Покупець виплачує Продавцеві штраф у розмірі 0,1 % від вартості неоплаченої партії товару за кожний тиждень затримки (якщо інше не обумовлено в додатках-специфікаціях).

У разі затримки оплати товару понад 90 днів з моменту поставки товару Покупець виплачує Продавцеві штраф у розмірі 0,1 % від вартості неоплаченої партії товару за кожний календарний день затримки.

Розділ 11. Арбітраж

Усі суперечки та розбіжності, які можуть виникнути за цим Контрактом або у зв'язку з ним, Сторони вирішують по можливості мирним шляхом. При неможливості мирного вирішення суперечки та розбіжності розглядаються Міжнародним комерційним арбітражним судом при Торгово-промисловій палаті України (м. Київ).

Розділ 12. Інші умови

Технічні характеристики та параметри на товари, які поставляються, вказані у додатках-специфікаціях до цього Контракту.

Вся необхідна товаросупровідна документація перелічена в додатках-специфікаціях до цього Контракту.

Жодна із Сторін не має права передавати права та зобов'язання за цим Контрактом третій особі без письмової на це згоди другої Сторони.

Усі зміни та доповнення до цього Контракту дійсні, якщо їх підписали обидві Сторони.

Усі витрати та збори (митні збори і мито, збори з підписання та виконання цього Контракту, банківські витрати та ін.), які стягуються на території України, оплачуються за рахунок Продавця, а за межами вказаної території - за рахунок Покупця.

Після підписання цього Контракту всі попередні договори та листування за ним стають нечинними.

Контракт вступає в силу після його підписання та діє до 31 грудня 2020 року.

Цей Контракт складений українською та англійською мовами у двох примірниках, по одному примірнику для кожної із Сторін, причому всі примірники мають однакову юридичну силу.

Розділ 13. Юридичні адреси сторін

Продавець: Покупець:

ТОВ “Зернопродукт” Dall International trading Co/

вул. Зої гайдай 36/4 Avenue W. Churchil, 157

Київ , 03115 Україна Lissabon, 1180 Portugal