Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !ДИПЛОМ! / metodichni_rekomendatsiyi_schodo_oformlennya_diplom.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
142.34 Кб
Скачать

17 Програми і додатки

У додатках вміщують матеріал, що доповнює текст документа, який при включенні в основну частину захаращувати б текст, наприклад, графічний матеріал, таблиці великого формату, розрахунки, описи приладів, опис алгоритмів і програм задач, які вирішуються на персональному комп’ютері, і т.д.

Додатки оформлюють як продовження даного документа на наступних його листах або випускають у вигляді самостійного документа.

Програми, як правило, виконують на аркушах формату А4. Допускається оформляти програми на форматах більшого розміру.

Додатки можуть бути обов'язковими та інформаційними. Інформаційні додатки можуть бути рекомендованого та довідкового характеру.

У тексті документа на всі додатки повинні бути посилання. Програми розташовують у порядку посилань на них у тексті документа.

Кожна програма має починатися з нової сторінки (аркуша) із зазначенням нагорі посередині сторінки слова «Додаток», під ним у дужках для обов'язкового додатку пишуть слово «обов'язкове», а для інформаційного - «рекомендований» чи «обов'язкове».

Програми позначають великими літерами українського алфавіту, починаючи з А, за винятком літер Є, З, Й, О, Ч, Ь, И, виданню. Після слова «Додаток» слідує буква, що позначає його послідовність.

Якщо в документі один додаток, воно позначається «Додаток А».

Допускається позначення додатків літерами латинського алфавіту, за винятком букв I і О.

У разі повного використання літер російського і латинського алфавітів допускається позначати додатки арабськими цифрами.

Додаток повинен мати заголовок, який записують симетрично щодо тексту з великої літери окремим рядком.

Якщо додаток оформлено окремим томом, то на титульному аркуші під найменуванням теми роботи пишуть слово «Додаток».

Формули, ілюстрації, таблиці, що поміщаються в додатки, повинні нумеруватися арабськими цифрами в межах кожного додатка з додаванням перед кожним номером позначення додатка, наприклад: формула (А1), Малюнок Б3, Таблиця В1.

Додатки повинні мати спільну з іншою частиною документа наскрізну нумерацію сторінок, якщо вони становлять загальний тому з текстовим документом.

6 Роздавальні (демонстраційний) матеріал

Роздатковий матеріал служить для пояснення змісту роботи при її захисті. У роздатковий матеріал слід виносити інформацію, яка використовується в доповіді для доказу обгрунтованості прийнятих автором рішень та висновків - формули, таблиці, діаграми, графіки, схеми і т. п.

За вмістом у матеріалі зазвичай повторюють окремі матеріали, що поміщаються в основній частині роботи. Зміст листів роздаткового матеріалу має бути гранично лаконічним.

Кожен лист роздаткового матеріалу повинен мати змістовний заголовок, який розміщують по центру.

Графіки, діаграми мають бути оформлені з урахуванням вимог, встановлених правилами виконання діаграм.

Якщо на аркуші роздаткового матеріалу міститься інформація, представлена ​​у вигляді таблиці, то таблицю розташовують по центру формату. Правила виконання таблиці дивись підрозділ 5.8.

Усі аркуші роздаткового матеріалу повинні бути виконані в одному стилі.

Роздатковий матеріал брошюруется. До матеріалі виконується титульний лист.

16