Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !ДИПЛОМ! / metodichni_rekomendatsiyi_schodo_oformlennya_diplom.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
142.34 Кб
Скачать

13 Примітки

Примітки приводять в документах, якщо необхідні пояснення чи довідкові дані до змісту тексту, таблиць або графічного матеріалу.

Примітки не повинні містити вимог.

Примітки слід розміщувати безпосередньо після текстового, графічного матеріалу або в таблиці, до яких відносяться ці елементи.

Якщо примітка одна, то після слова «Примітка» ставиться тире і примітка друкується з великої літери. Одну примітку не нумерують.

Кілька приміток нумерують по порядку арабськими цифрами без проставлення точки після номера.

Примітку до таблиці вміщують у кінці таблиці над лінією, що означає закінчення таблиці.

14 Виноски

Для окремих даних, наведених у документі, слід застосовувати посилання або виноски.

Посилання у тексті розташовують з абзацного відступу в кінці сторінки, на якій вони позначені, і відокремлюють від тексту короткою тонкою лінією з лівого боку, а до даних, розташованим в таблиці, в кінці таблиці над лінією, що означає кінець таблиці.

Знак виноски ставлять безпосередньо після того слова, числа, символу, речення, до якого дають пояснення, та перед текстом пояснення.

Знак виноски виконується арабськими цифрами з дужкою і поміщають на рівні верхнього обріза шрифту.

Нумерація виносок окрема для кожної сторінки.

Допускається замість цифр виконувати виноски зірочками. Застосовувати більш чотирьох зірочок не рекомендується.

15 Посилання

У текстовому документі допускаються посилання на даний документ, стандарти, технічні умови та інші документи за умови, що вони повністю і однозначно визначають відповідні вимоги і не викликають труднощів у користуванні документом.

Посилатися слід на документ у цілому або його розділи і додатки. Посилання на підрозділи, пункти, таблиці та ілюстрації не допускаються, за винятком підрозділів, пунктів, таблиць та ілюстрацій даного документа.

При посиланнях на стандарти і технічні умови вказують тільки їх позначення, при цьому допускається не вказувати рік їх затвердження за умови повного опису стандарту в списку використаних джерел у відповідності з ГОСТ 7.1-84.

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, перерахування даного документа слід вказувати їх порядковий номер, наприклад: «... у розділі 2», «... у підрозділі 3.1», «... у пункті 1.3.4», «... у підпункті 2.3 .5.1, перерахування 2 ».

При посиланні на формулу необхідно вказувати її повний номер у дужках, наприклад: «... у формулі (1)» при наскрізної нумерації і «... у формулі (1.2)» при нумерації в межах розділу.

При посиланнях на ілюстрації слід писати «... відповідно до рисунку 2» при наскрізної нумерації і «... відповідно до малюнком 2.3» при нумерації в межах розділу.

При посиланнях на таблиці слід писати «... відповідно до таблиці 2» при наскрізної нумерації і «... відповідно до таблиці 2.3» при нумерації в межах розділу.

Посиланнями на використані джерела повинні супроводжуватися запозичені в інших авторів експериментальні дані, теоретичні уявлення, цитати, ідеї та інші положення, які є інтелектуальною власністю їх авторів.

Посилання на цитовану літературу слід вказувати порядковим номером, під яким джерело значиться в списку використаних джерел, у квадратних дужках, у необхідних випадках, із зазначенням сторінки, наприклад: [18] або [18, с. 77] із зазначенням сторінки.