Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 10 Інструменти моделювання.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.5 Mб
Скачать

4. Створення кривих

У середовищі моделювання доступні наступні команди створення кривих.

Існуючі різні ескізи (криві), що стикаються в одній точці, можна об'єднати в одну криву за допомогою команди меню Insert > Curve > UnionCurve (Вставка > Крива > Об'єднана крива) або кнопки UnionCurve (Об'єднана крива) на панелі інструментів Curves (Криві). Надалі цю криву можна використати як траєкторію для витягування.

Можна спроекціювати існуючу криву або ескіз на грань моделі (або на інший ескіз) для створення тривимірної кривої за допомогою команди меню Insert > Curve > Project Curve (Вставка > Крива > Проекційна крива) або по команді Project Curve (Проекційна крива) на панелі інструментів Curves (Криві). Можна також створити тривимірну криву, що представляє перетинання двох витягнутих поверхонь, отриманих при створенні ескізів на двох пересічних площинах.

Якщо елементи попередньо обрані, SolidWorks почне спробу вибору відповідного типу проекції. Якщо попередньо вибрати два ескізи, у сувої Вибір менеджера властивостей буде активізований параметр Ескіз на ескіз, і відобразяться два ескізи в менеджері властивостей Project Curve (Спроектована крива). Якщо попередньо вибрати ескіз і одну або кілька граней, буде активізований параметр Ескіз на грань(і), і відобразяться обрані об'єкти у відповідних вікнах. Вибрати тип проекції можна також у контекстному меню.

Після вибору числа об'єктів, достатнього для створення проекційної кривої, натисніть OK для створення проекційної кривої.

Проекція ескізу на грані використовується, щоб спроекціювати намальовану криву на плоску або криволінійну поверхню або групу поверхонь. Крива вибирається в графічній області або в дереві конструювання FeatureManager. В області Грані проектування виберіть циліндричну грань на моделі, на яку необхідно спроекціювати ескіз.

При необхідності встановіть прапорець Reverse (Зворотна проекція) або натисніть маркер у графічній області.

Спроекціювати вихідний ескіз на грань

Проекційна крива

Проекційна крива використовується як напрямок елемента по траєкторії

Проекція ескізу на ескіз використовується для створення кривої, що представляє перетинання ескізів із двох пересічних площин.

Створіть на кожній із двох пересічних площин по ескізу, закриваючи кожен ескіз у міру створення. Вирівняйте профілі ескізу таким чином, щоб при їхньому проектуванні перпендикулярно площини ескізу, поверхні, які маються на увазі. перетиналися, створюючи бажаний ефект. В області Проекція ескізів виберіть обидва ескізи в плаваючому дереві конструювання FeatureManager або в графічній області. 

Два ескізи (сірі) проектують один на одного і створюють тривимірну криву (зелену).

Крива використовуються як напрямок елемента по траєкторії.

Геометрія використовується для створення адаптера.

З'явиться попередній вид проекційної кривої.

Натисніть OK, щоб створити проекційну криву, або Скасування, щоб скасувати дію.