Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ділова іноземна мова 6М02.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
440.32 Кб
Скачать

Ділове писемне спілкування

Тема 1. Підготовка резюме, листа супроводу.

Резюме як короткий виклад особистих, освітніх та професійних відомостей про особу. Види резюме (хронологічне, функціональне, комбіноване, цільове). Реквізити резюме. Мова резюме. Вибір формату резюме. Складові резюме Аналіз резюме та їх характеристика. Процедура надання резюме роботодавцю.

Тема 2. Оформлення документів при працевлаштуванні.

Дослідження ринку праці. Аналіз оголошень про вакантні посади. Мова газетних оголошень. Лист-пропозиція, характеристика і рекомендаційний лист, автобіографія, заява про прийом на роботу (реквізити, формат, мовні кліше, особливості надання роботодавцю). Співбесіда. Підготовка до співбесіди. Моделювання ділової ситуації. Особливості окремих видів співбесіди. Етапи співбесіди та особливості поведінки під час кожного з них. Повідомлення про результати співбесіди, лист-відповідь щодо результатів співбесіди.

Тема 3. Загальні правила оформлення ділової кореспонденції.

Частини ділового листа: морфологічні, лексичні і стилістичні особливості.

Формат ділового листа. Особливості британського і американського форматів.

Тема 4. Соціальна кореспонденція.

Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості соціальних листів (запрошення, привітання, вибачення, листи-подяки, привітання, співчуття, резервування та замовлення квитків). Типові мовні звороти, реквізити і формат.

Тема 5. Письмовий запит та лист-відповідь.

Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості листа-запиту. Особливості запиту щодо поставки товарів, запиту про надання каталогів, буклетів, прейскурантів, зразків товару, умов платежу та надання знижок, умов і термінів постачання, способів транспортування і страхування товарів. Особливості відповіді на запит.

Тема 6. Ділові листи. Надання пропозицій і розцінок.

Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості листа щодо розміщення замовлення. Види пропозицій. Оферта. Особливості листа-підтвердження про отримання замовлення, повідомлення про (часткове) виконання замовлення, листа-пояснення про причини відмови на розміщення замовлення або причин затримки виконання замовлення, листа-пропозиції про можливість замінити товар.

Тема 7. Ділові листи. Листи з питань розміщення замовлень.

Особливості листа-підтвердження про отримання замовлення, повідомлення про (часткове) виконання замовлення, листа-пояснення про причини відмови на розміщення замовлення або причин затримки виконання замовлення, листа-пропозиції про можливість замінити товар.

Тема 8. Ділові листи і документи з питань здійснення оплати.

Види платіжних документів. Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості банківської переписки, кредитних листів і вимог щодо відшкодування прострочених платежів.

Тема 9. Ділові листи. Листи з питань надання кредиту.

Оформлення заявки на отримання кредиту. Лист-запит про кредитоспроможність компанії. Умови отримання кредиту.

Тема 10. Ділові листи і документи банківської переписки.

Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості банківської переписки. Види платіжних документів. Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості кредитних листів і вимог щодо відшкодування прострочених платежів.

Тема 11. Скарги і врегулювання претензій.

Морфологічні, лексичні і стилістичні особливості листа-скарги (претензії), листа-відповідь на претензію. Види претензій, безпідставна претензія.

Лист нагадування і попередження про наступні юридичні дії. Типові мовні звороти, що застосовуються у листах щодо врегулювання скарг.

Тема 12. Ділові листи і документи при транспортуванні обладнання.

Ділові листи і документи міжнародної торгівлі Ведення переговорів щодо видів фрахту, умов поставки, поставки великогабаритного обладнання, процедури митного очищення, оформлення супровідних документів. Види транспортування і особливості транспортних документів під час різних видів транспортування (інвойс, страховий сертифікат, коносамент, сертифікат походження товару, сертифікат якості, пакувальний лист). Транспортні документи при комбінованому транспортуванні. Інкотерміни.