Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ до курсової з ЕКОЛОГІЇ1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
210.94 Кб
Скачать

5. Правила оформлення курсової роботи

5.1. Загальні вимоги

Текст курсової роботи набирають шрифтом Times New Roman кегль 14 з полуторним міжрядковим інтервалом. Текст друкують за допомогою принтера на аркушах паперу формату А4 (210x297 мм), залишаючи поля таких розмірів: ліве - не менше 20 мм, праве - не менше 10 мм, верхнє - не менше 20 мм, нижнє - не менше 20 мм. Можна також подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату АЗ.

Щільність тексту роботи повинна бути однаковою.

Текст основної частини курсової роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти. Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «ДОДАТКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ» у тексті друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів, пунктів та підпунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу без пропуску рядка між ним і текстом (у підбір до тексту). В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Приклад розміщення в тексті розділу, підрозділу, пункту, підпункту та їх:

Розділ 1 назва першого розділу

    1. Назва першого підрозділу першого розділу

      1. Назва першого пункту першого підрозділу першого розділу

      2. Назва другого пункту першого підрозділу першого розділу

    2. Назва другого підрозділу першого розділу

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожний розділ роботи треба починати з нової сторінки. Підрозділи, пункти і підпункти розміщують після закінчення попередніх з пропуском рядка.

Всі сторінки курсової роботи підлягають суцільній нумерації. 

Остаточний варіант курсової роботи прошивається.

5.2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків (малюнків), таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака .

Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Такі структурні частини курсової роботи, як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел у змісті не нумеруються, але аркуші, на яких вони розміщені, нумерують звичайним чином. (Тобто не можна друкувати: «1. ВСТУП» або «Розділ 6. ВИСНОВКИ»).

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ». У тексті курсової роботи після номера розділу крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують його заголовок.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу. За тими ж правилами нумерують пункти та підпункту у межах кожного підрозділу, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу).

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках дисертації, включають до загальної нумерації сторінок.