Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РАБ.ТЕТР.ОВД.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Облік, зберігання і використання ветеринарних препаратів, дезінфікуючих засобів, майна в установах і службах ветмедицини

Порядок обліку, зберігання і використання майна ветеринарної медицини встановлений спеціальними інструктивними документами: "Інструкцією про порядок обліку і використання медикаментів, біопрепаратів, дезінфікуючих засобів та інших матеріалів в установах державної ветмедицини", "Правилами зберігання, обліку та видачі отруйних і сильнодіючих лікарських речовин".

Майно ветеринарної медицини, що надходить у державні установи, господарства і підприємницькі структури, підлягає обов'язковому огляду, обліку і передачі матеріально відповідальній особі. У лікувально-профілактичних установах ветеринарної медицини матеріально відповідальною особою призначається завідувач аптекою або один із лікарів чи фельдшерів, у державних лабораторіях ветмедицини і лабораторіях ветсанекспертизи на ринках - один із лаборантів.

У державних установах ветмедицини ведуться касова книга, інвентарна книга, книга обліку отруйних і сильнодіючих речовин, журнал обліку спирту, журнал реєстрації рецептів і вимог, картки кількісно-сумісного обліку тощо.

Облік інвентарю, обладнання та інструментів, що надходять в установи ветмедицини, ведеться в інвентарній книзі, форма якої наведена в таблиці 1.

Таблиця 1

Інвентарна книга ____ районної державної лікарні (дільничної лікарні, дільниці, пункту) ветеринарної медицини

Назва препарату

Дата

з/п

Інвентар

ний номер

Звідки надійшло

Надійшло

Вибуло

Залишок

кількість

сума

кількість

сума

кількість

сума

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

і

У районних і міських державних лікарнях ветмедицини ведеться кіль кісно-сумарний облік товарів у спеціальних картках за формою, що наведена в таблиці 2.

У бухгалтерії районної (міської) державної лікарні ветмедицини ведеться облік лікувально-профілактичних засобів і матеріалів за наступними групами: спирт-ректифікат, перев'язувальні матеріали, біо препарати, медикаменти, інструменти тощо.

У господарствах різних форм власності кількісний облік товарів ветмедицини веде матеріально відповідальна особа, а вартісний - бухгалтер (економіст) щодо обліку витрат у тваринництві. Спеціаліст ветмедицини господарства веде спеціальний журнал (книгу), в якому записуються назва товару, одиниця виміру, ціна придбання, кількість, звідки і яким документом надійшов, а також надходження, вибуття та залишок.

Таблиця 2