Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РАБ.ТЕТР.ОВД.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Порядок розробки проекту розпорядження місцевої державної адміністрації щодо встановлення та скасування карантину

Головний державний інспектор ветеринарної медицини району, після одержання повідомлення про виникнення карантинної хвороби призначає комісію, яка проводить епізоотологічне обстеження господарства і складає акт, яким підтверджується виникнення захворювання. Згаданий акт є підставою для розробки проекту розпорядження державної адміністрації району щодо встановлення карантину.

Керуючись згаданим актом (або експертизою лабораторії ветеринарної медицини) і діючою інструкцією про заходи боротьби з захворюванням, головний державний інспектор ветеринарної медицини району розробляє проект розпорядження державної адміністрації району про встановлення карантину і подає його в державну адміністрацію. Розпорядження державної адміністрації про встановлення карантину приймається на протязі доби і розсилається у всі господарства і головні установи району. Головний лікар ветеринарної медицини господарства, на яке встановлено карантин, розробляє проект рішення спільного засідання правління господарства та органу місцевого самоврядування про заходи щодо ліквідації заразного захворювання у господарстві. В ньому зазначаються назва заходів, строки виконання і прізвища виконавців (див. примірний план оздоровлення господарства від заразної хвороби в робочому зошиті).

Після прийняття згаданих рішень головний лікар ветеринарної медицини господарства організовує його виконання і здійснює контроль. При необхідності він подає матеріали на засідання правління господарства для заслуховування відповідальних осіб за виконання покладених на них обов'язків.

Після ліквідації заразного захворювання і проведення заключних ветеринарно-санітарних заходів головний лікар ветеринарної медицини господарства доповідає про це головному державному інспектору ветеринарної медицини району. Останній створює комісію, яка на чолі із завідувачем протиепізоотичного відділу - лікарем ветеринарної медицини - епізоотологом проводить епізоотологічне обстеження господарства на предмет скасування карантину, складає відповідний акт і передає його головному державному інспектору ветеринарної медицини району, який на підставі вказаного документа і діючої інструкції розробляє проект розпорядження районної державної адміністрації щодо скасування карантину з господарства. На підставі поданого проекту приймається розпорядження районної державної адміністрації про скасування карантину з господарства і оголошення його благополучним щодо заразного захворювання.

Реквізити проекту розпорядження районної державної адміністрації про встановлення карантину.

  1. Гриф місцевої державної адміністрації (герб, назва держави, області, району).

  2. Назва документа (розпорядження).

  3. Місце знаходження райдержадміністрації і дата.

4. Текст (зміст) розпорядження, яке складається з двох частин: констатуючої і розпоряджувальної.

У констатуючій частині викладають причину прийняття розпорядження, мету та якими документами керувались при його розробці.

Розпоряджувальна частина повинна починатися з назви державної адміністрації і заключного слова "УХВАЛИЛА". Ця частина пишеться по пунктах. В останньому пункті вказують посадову особу, на яку покладений контроль за виконанням розпорядження.

У додатку до розпорядження (якщо він є) зазначаються номер і дата розпорядження.

Проект розпорядження повинен бути завізований укладачем або керівником структурного підрозділу, який його вносить.

Підпис керівника державної адміністрації складається з повної назви посади, прізвища та ініціалів, а також особистого підпису.

Проект

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №_____