Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_BERDYaNSK.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
867.84 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення пояснювальної записки Обкладинка та титульний аркуш

Обкладинка виконується з щільного аркуша паперу формату А4. На першій сторінці обкладинки наклеїти етикетку розміром 160 x 100 (Додаток А). Якщо обкладинка різнобарвна, то наклеїти етикетку формату А4. Етикетка виконується як ксерокопія.

Титульний аркуш (Додаток Б) виконується також ксерокопіюванням з відповідним заповненням:

а) найменування теми проекту писати фломастером великими літерами шрифтом 7;

б) записати номер теми – шрифт 7;

в) номер і умовне позначення групи (4-А-13/10) – шрифт 7;

г) прізвище виконавця і керівника – писати малими літерами шрифтом 5 (перша велика 7 шрифтом).

Оформлення аркушів записки Текст записки

Текст оформляють на аркушах формату А4 (297 х 210). За необхідне допускається використання аркушів формату А3 (420 х 297).

Текст виконують машинописним, машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) або рукописним способами на одному боці аркуша кольору чорнилами (пастою) чорного або фіолетового кольору чітко і акуратно, вишина шрифту не менше 3,5 мм.

Однаковим кольором виконується текст, таблиці, рамки, основні надписи, рисунки, схеми.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищанням або зафарбуванням штрихом білого кольору і нанести на тому ж місці або між рядками виправленого зображення машинним способом або від руки. Виправлення повинно бути чорного кольору.

Текст необхідно починати з абзацного відступу 15 мм, решту тексту писати з відступом зліва 5 мм, справа 3 мм, зверху і знизу 10 мм від рамки формату.

Аркуші записки оформляти згідно ГОСТ 2.104 – 83.

Оформлення аркушів записки

Аркуші записки з найменуванням допоміжних розділів „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, основних розділів „ВИХІДНІ ДАНІ”, „ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗДІЛ”, „КОНСТРУКТОРСЬКИЙ РОЗДІЛ”, - писати окремо з нового аркуша і позначення розділу писати великими літерами 7 шрифтом, посередині аркушу, без крапки у кінці.

Зміст записки поділений на розділи, підрозділи, пункти і підпункти, які повинні мати заголовки. Заголовки підрозділів пунктів слід починати з абзацного відступу або писати малими літерами, крім першої великої не підкреслюючи і без крапки в кінці.

Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку не допускається.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту у нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту. Найменування і текст необхідно перенести на другу сторінку.

Нумерація розділів і сторінок.

Аркуші пояснювальної записки нумеруються арабськими цифрами. Не нумеруються: титульний аркуш, завдання, технологічна документація. Номера ставити, починаючи з аркушу „ЗМІСТ”. Нумерують тільки основні розділи арабськими цифрами без крапки: 1; 2; 3 і т.д. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапка не ставиться, наприклад: 1.1; 1.2; 1.3 і т.д. Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу і підрозділу і порядкового номера пункту або з номера розділу порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад: розділ: 2 ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗДІЛ; підрозділ – 2.1 Технологічний процес відновлення деталі і пункт 2.2.1 Вибір способів відновлення, установчі бази і технологія; другий підпункт – 2.1.2 Ремонтне креслення деталі і т.д. Приклад оформлення сторінки з нумерацією і заголовками розділів, підрозділів, дивись „Додаток Д”

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]