Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_BERDYaNSK.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
867.84 Кб
Скачать

Загальні методичні вказівки

Курсовий проект має метою закріпити і систематизувати знання студентів, отримані при вивченні предметів „Автомобілі”, „Технічна експлуатація автомобілів”, „Основи технології ремонту автомобілів”, та розвити навики при самостійній роботі і навчити їх практично застосовувати теоретичні знання при рішенні питань ремонту автомобілів.

В процесі проектування студенти повинні навчитися розробляти технологічні процеси відновлення деталей, розраховувати технічні норми часу, розробляти вимоги техніки безпеки і промислової санітарії на конкретні операції, оформляти документацію на технологічні процеси, конструювати нескладні пристосування або удосконалювати їх, користуватися довідковою технічною літературою, підготувати студентів до виконання дипломного проекту.

Для виконання проекту необхідно значна кількість довідкового матеріалу. Тому метою посібника є ознайомлення студентів з вимогами, пропонованими до змісту, обсягу розділів проекту, методиці їхнього виконання, до оформлення пояснювальної записки і креслярських робіт відповідно до вимог стандартів і дати основний довідковий матеріал, необхідний для якісного виконання проекту. Індивідуальні завдання на КП (примірник завдання - Додаток В) включає розробку технологічного процесу відновлення деталі по одному конкретному маршруті, що враховує визначене сполучення дефектів, передбачає розробку й опис нескладного пристрою, яке використовується для зняття, установки або відновлення деталі.

Об’єм курсового проекту: пояснювальна записка 20 - 25 сторінок формату А4, графічна частина – 1,5 - 2 аркуша (у залежності від складності розроблювального пристосування) формату А1.

Пояснювальна записка містить зміст, вступ, вихідні дані, технологічний і конструкторський розділи та список використаної літератури.

Графічна частина включає в себе - робоче креслення деталі, операційні ескізи обробки деталі та складальне креслення пристрою.

Для забезпечення рівномірного навантаження в період проектування і своєчасного виконання проекту необхідно оформлення пояснювальної записки почати з перших занять, після перевірки окремих частин чернетки викладачем.

Конструкторською частиною проекту рекомендується зайнятися ще у часи технологічної практики, для цього завдання на КП видається на початку технологічної практики після розподілу по підприємствам. Бажано тематику КП узгоджувати з місцем роботи студентів і типами автомобілів на даному підприємстві.

Пояснювальна записка розробляється по пунктах у послідовності завдання в чернетці, а після перевірки і підпису викладачем переписується в розрахунково-пояснювальну записку. Креслення приносяться на консультації, виконані в тонких лініях, а після перевірки і підпису викладачем у графі основного напису „Перевірив” наводяться відповідно до держстандарту, дооформляются і після консультації підписуються викладачем у графі "Затвердив".

Склад і розділи записки

1. Обкладинка – етикетка (Додаток А).

2. Титульний аркуш (Додаток Б).

3. Завдання на КП (Додаток В).

4. Зміст (Додаток Г).

5. Вступ.

6. Вихідні дані.

7. Технологічний розділ.

8. Конструкторський розділ.

9. Список використаної літератури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]