Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техн_ка складання договор_в (М_чур_н).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
2.87 Mб
Скачать

3.1.1. Купівля-продАж

Зразок договору купівлі-продажу транспортного засобу (мопеда) ДОГОВІР купівлі-продажу мопеда

м. Харків 12 липня 2006 року

Ми,

- з однієї сторони, Іванов Іван Іванович, що проживає за

299

адресою: м. Харків, вул. Лопатинська, 6, кв. 8, паспорт ВА 504786, виданий 12 серпня 2002 року Жовтневим РВ Маріу­польського МУ УМВСУ в Донецькій обл., далі — Продавець , та,

- з другої сторони, Петров Іван Іванович, що проживає за адресою: м. Харків, вул. Лопатинська, 6, кв. 9, паспорт МК 504789, виданий 12 серпня 2004 року Київським РВ Харківського МУ УМВСУ в Харківський обл., далі — Про­ давець ,

керуючись Главою 54, а також ст.ст. 202-204, 626, 627 ЦК України, уклали цей договір про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

  1. За цим Договором Продавець передає належне йому майно у власність Покупцю, а Покупець приймає майно і сплачує за нього визначену цим Договором грошову суму.

  2. Майном, що відчужується за цим Договором від Про­давця у власність Покупця, є транспортний засіб:

- мопед НопсІа-ОЮ-34, рік випуску 1998, колір зелений, тип ТЗ — мопед (двоколісний транспортний засіб, що має двигун з робочим об'ємом до 50 куб.см. — п.п. 1.10 Правил дорожнього руху України), номер рами -1072005, об'єм дви­ гуна 49,9 куб. см, що належить Продавцю на праві власності згідно з Талоном на транспортний засіб №000675, виданий ТО В «Дорога» від 25 березня 2006 року.

1.3. Продавець стверджує, що на момент укладення цього Договору майно, яке відчужується, не перебуває під ареш­ том чи забороною, щодо нього не ведуться судові спори, воно не передане під заставу, у податковій заставі не пе­ ребуває, відносно нього не укладено будь-яких договорів з іншими особами щодо відчуження чи щодо користування.

300

Треті особи не мають прав на майно.

  1. Продавець стверджує, що майно знаходиться у при­датному для звичайних умов експлуатації стані, не потребує значних витрат на ремонт для приведення його у робочий стан в умовах нормальної експлуатації.

  2. Майно оглянуте Покупцем, визнане ним придатним до експлуатації в звичайних умовах згідно з призначенням, недоліків щодо стану, які перешкоджають нормальній екс­плуатації майна, Покупцем не виявлено. Майно передане від Продавця Покупцю.

2. ЦІНА ДОГОВОРУ

  1. Продаж майна за домовленістю сторін вчиняється за 3000 (три тисячі) гривень, які сплачені Покупцем Продав­цю під час укладення цього Договору.

  2. Претензій щодо сплати ціни Договору сторони одна до іншої не мають.

3. ІНШІ УМОВИ

  1. У випадках, не передбачених цим Договором, сторо­ни керуються чинним законодавством.

  2. Договір складено у двох примірниках, кожен з яких має силу оригіналу, один з яких отримав Покупець, другий — Продавець.

4. РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Короткий коментар до зразка договору купівлі-продажу транспортного засобу (мопеда)

Укладення договору купівлі-продажу транспортного за­собу (мопеда) у простій письмовій формі відповідає вимо­гам ст. ст. 205, 207 ЦК України.

301

Цей договір у подальшому є доказом правомірного во­лодіння мопедом покупцем, підтверджує його право влас­ності на це майно, є правовстановлюючим документом, що в подальшому дозволяє відчужувати це майно (продавати, дарувати, міняти тощо), передавати його у користування ін­шим особам.