Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_Inventarizatsiya_zemel_nas_punktiv.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
210.94 Кб
Скачать

Порядок виконання роботи

Описати порядок видачі державних актів землевланикам, скласти звіт по інвентаризації окремого землеволодіння, оформивши наступні документи:

  • титульний лист,

  • пояснююча записка,

  • завдання на виконання робіт,

  • висновок відділу земельних ресурсів та архітектури,

  • правовстановлюючий документ;

  • акт встановлення меж земельної ділянки,

  • кадастровий план земельної ділянки.

31

Контрольні запитання

  1. Що посвідчує державний акт?

  2. Як затверджується оренда землі?

  3. Порядок складання державного акта.

  4. Хто розробляє технічну документацію зі складання державного акта?

  5. Що входить до складу технічної документації зі складання державного акта?

  6. Скільки виготовляється примірників технічної документації зі складання державного акта?

32

Лабораторна робота № 7

Тема: Підготовка даних для створення бази геодезичних даних для інформаційної системи кадастру.

Мета: Засвоїти методику опрацювання технічного звіту з інвентаризації землекористування (землеволодіння) та навчитися складати обмінний реєстраційний файл на земельну ділянку.

Завдання : скласти обмінний реєстраційний файл на земельну ділянку.

Теоретичні відомості

Обмінний файл – уніфікована структура земельно-кадастрових даних, яка містить результати виконаних землевпорядних робіт, в електронному вигляді. Обмінний файл призначений для уніфікації земельно-кадастрових даних про земельну ділянку або їх сукупність в електронному вигляді. Обмінний файл містить: метричну, семантичну та службову інформацію.

Земельно-кадастрові дані обмінного файлу повинні відповідати інформації, яка міститься в проектній та технічній документації, отриманій в результаті виконання землевпорядних робіт.

Обмінний файл складається із структурних блоків земельно-кадастрових даних: "Кадастровий квартал", "Земельна ділянка", "Угіддя земельної ділянки", "Кадастрова зона", "Суміжник кадастрової одиниці".

Кадастрова одиниця – земельна ділянка, кадастровий квартал, кадастрова зона, адміністративно-територіальна одиниця (далі – кадастрова одиниця, якщо інше не зазначено).

Кожний структурний блок земельно-кадастрових даних містить рядки з фіксованою кількістю структурних полів

33

метричної інформації (прямокутні координати в проекції Гауса-Крюгера) та семантичної (атрибутивної) інформації кадастрової одиниці. Кожний рядок (тег) починається з ключового слова (дескриптора), з’єднаного символом "=" (дорівнює) з рядком, що містить поля земельно-кадастрових даних. Як роздільник полів рядка та ознаки закінчення рядка використовується символ "," (кома). Відсутність символу "," (кома) в кінці рядка вказує на закінчення унесення земельно-кадастрових даних до блоку.

Семантична інформація вноситься в обмінний файл українською мовою. Дані рядків семантичної інформації обмежуються символом " " " (лапки – код символу ASCII – 034). Дані рядків метричної інформації обмежуються символом - " - (лапки). При унесенні метричної інформації як роздільник цілої та дробової частини числа використовується символ "." (крапка). Якщо семантична інформація містить символ " " " (лапки), наприклад у власній назві суб’єкта земельних відносин, то перед лапками вноситься символ "\" (обернений слеш). Символ "#" (решітка) на початку рядка перетворює рядок у коментар.

Службова інформація вноситься до обмінного файлу окремим записом та містить відомості про походження земельно-кадастрових даних. До службової інформації належать відомості про організацію – виконавця землевпорядних робіт, дату створення обмінного файлу, ознаку операції та номери земельних ділянок, які опрацювала організація –виконавець робіт.

До обмінного файлу вносяться земельно-кадастрові дані про одну або декілька земельних ділянок у межах одного кадастрового кварталу (зони). За відсутності семантичної інформації кадастрової одиниці до відповідного структурного поля рядка вноситься ознака відсутності даних символ " - " (мінус). При необхідності внесення декількох значень

34

земельно-кадастрових даних до одного поля рядка семантичної інформації необхідно використовувати символ "|" (вертикальна лінія) як роздільник. При внесенні інформації до структурних полів рядків обмінного файлу, що містять дату, необхідно дотримуватися такого формату представлення інформації: дд.мм.рррр, де: дд – день, мм – місяць, рррр – рік. Наприклад, 05.09.2002.

До блоку "Угіддя земельної ділянки" для кожної земельної ділянки вноситься метрична та семантична інформація угідь, будівель і споруд та їх частин. Метрична інформація угідь, будівель і споруд та їх частин повинна бути узгоджена з метричною інформацією земельної ділянки. Не допускаються розриви та перетини кадастрових одиниць.

До блоку "Суміжник кадастрової одиниці" вноситься семантична і метрична інформація по кожній суміжній земельній ділянці.

Дані про видачу та державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі до блоків “Земельна ділянка” та “Угіддя земельної ділянки” вносяться лише про вже видані та зареєстровані документи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]