Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мій звіт з практики.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
93.28 Кб
Скачать

Висновки

На сьогоднішній день дуже важливо володіти не тільки знаннями, вміннями і навичками своєї діяльності, а й уміти навчити інших. Проходження педагогічної практики з дисципліни “Основи правового консалтингу ”, дало змогу мені вивчити методику і методологію викладання навчальних дисциплін у системі вищої юридичної освіти.

Перед викладанням лекції я ознайомилася із законодавчими актами України про вищу освіту; ознайомилася із структурою і змістом навчального процесу у вищому навчальному закладі; навчилась використовувати найбільш ефективні методи навчання студентів; набула початкового досвіду ведення науково-методичної роботи.

Метою проведення лекції “Правове регулювання відносин щодо правового консалтингу ” є ознайомлення студентів з правовою природою штрафних санкцій, порівняння штрафних санкцій за Цивільним та Господарським кодексами, вивчення видів штрафних санкцій і їх розмірів, .

Метою проведення практичного заняття є засвоєння теоретичних знань з цієї теми та формування навичок, необхідних для юриста у практичній діяльності.

Список використаних джерел

1. Україна. Закон “Про вищу освіту” від 17.01.2002 р. №2984-ІІІ

2. – К.: КНЕУ, 1998, - 280 с.

3. Алексюк А.М. Педагогіка вищої освіти України. Історія. Теорія.: Підручник для вузів. – К.: Либідь,1998

4. Болюбаш Я.Я. Організація навчального процесу у вищих закладах освіти: Навч. Посібник. – К.: ВВП “Компас”,1997 р.

5. Бондар А.Д. Семінарські заняття у вищій школі. – К.: Вища школа, 1974р.

6.Аксьонова О.В. Методика викладання економіки : Навчальний посібник

Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях

1. Загальні положення охорони праці

Охорона праці розглядається як одне з найважливіших соціально-економічних, санітарно-гігієнічних і економічних заходів, спрямованих на забезпечення безпечних і здорових умов праці.

Охорона праці (ОП) – це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

Задача охорони праці – звести до мінімуму ймовірність ураження під дією небезпечного виробничого фактора чи захворювання під дією шкідливого виробничого фактора з одночасним забезпеченням комфортних умов праці при максимальній продуктивності праці.

Можливість створення безпечних і здорових умов праці закладена в широкому використанні досягнень науки і техніки. Крім того, розроблені і введені в дію численні правила техніки безпеки, санітарії, норми і правила, дотримання яких забезпечують безпеку праці. Відповідальність за стан охорони праці несе адміністрація підприємств, організацій, установ.

У забезпеченні здорових і безпечних умов праці особисту участь приймають самі працюючі і профспілки. Адміністрація підприємств зобов'язана забезпечувати належне технічне оснащення всіх робочих місць і створювати на них умови роботи, що відповідають правилам охорони праці, техніці безпеки, санітарним нормам.

Управління охороною праці в установі (у тому числі навчальній) загалом здійснює керівник (головний інженер), в цехах, на виробничих ділянках і в службах – керівники відповідних підрозділів і служб.

Організаційно-методичну роботу по управлінню охороною праці, підготовку управлінських рішень і контроль за їх реалізацією здійснює служба охорони праці, безпосередньо підпорядкована керівнику (головному інженеру). В Україні основними нормативними документами, що регламентують питання охорони праці є Кодекс законів про працю і Закон України „Про охорону праці”. Цей Закон визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їх життя і здоров'я в процесі трудової діяльності, регулює за участю відповідних державних органів відносини між власником підприємства, установи і організації або уповноваженим  ним  органом і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні. При виконанні наукової роботи можуть виникати непередбачувані та небезпечні для здоров’я і життя людини ситуації.

Питання охорони праці розглядаються переважно на практичному етапі роботи над науковим дослідженням, а саме для етапу роботи на ПК.