Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича 4 курс.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
89.09 Кб
Скачать

Київський Національний Університет Культури і Мистецтв

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

(секція шоу-бізнесу)

РОБОЧА ПРОГРАМА

ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ІV КУРСУ ОКР «СПЕЦІАЛІСТ»

Спеціальність: 8.020108 Менеджмент соціокультурної діяльності

Спеціалізація: «Менеджмент шоу-бізнесу»

На 2009-2010 н. р.

КИЇВ - 2009

Укладач: Стеценко К. В., доцент

Рецензенти:

Програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри менеджменту шоу-бізнесу

Протокол № від

Завідувач кафедри Стеценко К.В., заслужений артист України, доцент

Затверджено науково-методичною радою факультету

Протокол № від

Рекомендовано до друку Головною вченою радою університету

Протокол № від

Вступ

Виробнича практика студентів ІУ курсу має організаційно-управлінський характер. Це – передостанній етап наскрізної практичної підготовки майбутнього спеціаліста шоу-бізнесу. Період проходження практики становить з 11.01.10р. по 21.02.10р. Вона базується на знанні студентами таких фахових дисципліни як “Персональний менеджмент артиста”, “Моніторинг організації шоу-бізнесу”, “Маркетинг шоу-бізнесу”, “Промоушн шоу-бізнесу”, “Реклама та PR у шоу-бізнесу”, “Творчі медіатехнології шоу-бізнесу”.

Виробнича практика ІУ курсу передбачає знання та вміння використовувати на практиці маркетингові дослідження ринку шоу-продуктів, розуміння сутнісної особливості технологій створення медіапроекції в галузі шоу-бізнесу.

Проходження практики студентами у закладах шоу-бізнесу знайомить їх з засадами творчої співпраці з мас-медіа, дає можливість оволодіти новітніми медіатехнологіями та в практичній діяльності виробничих студій (студій-продакшн) використати ці знання.

Зміст практики

Останній етап проходження виробничої практики передбачає максимальне дотримання і врахування кваліфікаційних характеристик спеціалізації “Менеджер шоу-бізнесу”.

Метою практики є досягнення стану повної готовності студентів до підприємницької діяльності в галузі шоу-бізнесу.

Основними завданнями виробничої практики є:

  • ознайомлення з особливостями продюсування проектів шоу-бізнесу;

  • оволодіння фаховими методиками співпраці з різними джерелами фінансування проектів шоу-бізнесу;

  • досягнення вміння визначити, сформувати і захищати корпоративні та національні цінності в шоу-бізнесі;

  • виявлення здатності до здійснення стратегічного та іноваційно-наступального маркетингу вітчизняної продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках шоу-бізнесу;

  • набуття вміння вільно користуватися сучасною інформаційною технікою та мережею INTERNET для професійних потреб;

  • вироблення навичок професійної ділової поведінки у відповідності з сучасними міжнародними стандартами;

  • підвищення рівня загальної і фахової культури.

Студент-практикант ІУ курсу повинен вміти:

  • організовувати ефективне проведення шоу-програм, вистав та концертів, гастрольних турів, масових видовищ та інших мистецьких, інформаційних, комерційних і благодійних заходів шоу-бізнесу;

  • здійснювати ефективне управління організаціями культури і шоу-бізнесу різних правових статусів та форм власності;

  • керувати творчою та комерційною кар’єрою артистів і мистецьких колективів, розвитком шоу-бізнесових та культурницьких проектів;

  • фахово орієнтуватися в тенденціях популярної та академічної музики, телебачення, театру, кіно, цирку, образотворчих мистецтв тощо;

  • володіти навичками праці з інформаційною технікою і спеціальним обладнанням для різних сфер шоу-бізнесу;

  • працювати з фахівцями і документами у фінансовій, юридичній та технічній ділянках культури і шоу-бізнесу;

  • здійснювати ефективну маркетингову політику, планувати розвиток попиту, враховувати і виховувати смак споживача, розробляти рекламні та промоційні кампанії у сфері шоу-бізнесу;

  • відстежувати новітні технічні та естетичні тенденції у світовому шоу-бізнесі, творчо використовувати традиції української культури;

  • відповідально працювати з джерелами фінансування проектів у галузі культури і шоу-бізнесу;

  • організовувати інформаційні, рекламні, торгівельні та PR-заходи і промоційні кампанії за участю ЗМІ та інших партнерів;

  • співпрацювати та здійснювати власні або спільні проекти з керівниками бізнесових, громадських і державних організацій, політиками та представниками органів влади, підприємствами модельного бізнесу, туризму, спорту, реклами тощо;

  • планувати і здійснювати освітні програми, наукові конференції та дослідження в галузі шоу-бізнесу та суміжних з ним ділянках;

  • визначати і впроваджувати корпоративно-фахові, національно-культурні та гуманітарно-мистецькі стратегії українського шоу-бізнесу.

Організація практики

Безпосереднє керівництво практикою і контроль за виконанням програми покладається на керівника практики від кафедри менеджменту Київського Національного Університету Культури і Мистецтв, який готує методичну документацію, визначає бази, готує матеріали для укладання договорів з базами, видає направлення на практику.

Перед початком практики студенти проходять інструктаж з техніки безпеки та ознайомлення з вимогами щодо проходження практики, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, отримують методичні матеріали.

Протягом перших трьох днів практики студент на основі її програми складає індивідуальний план роботи, в якому враховується специфіка місцевих умов, особливостей діяльності закладу – бази практики.

Практикант веде щоденник, в якому аналізує, фіксує свої спостереження, коментарі, зауваження, що в подальшому використовуються при складанні звіту. Оформлення дослідницької документації визначається отриманими перед виїздом з інституту рекомендаціями.

Студенти ведуть щоденник практики, в якому фіксують проведену роботу щоденно, і один раз на тиждень подають його керівнику практики від кафедри для перевірки (зразок щоденника в додатку № 2).

Керівник практики від бази проводить інструктаж зі студентами на місці, допомагає скласти індивідуальний план (зразок в додатку №1), дотримується програми практики, веде облік відвідування студентами практики і після закінчення практики складає і підписує на кожного студента-практиканта характеристику з оцінкою по чотирибальній системі.

Група практикантів або студент, якщо проходить практику в індивідуальному порядку, готує та проводить заходи шоу-бізнесу (party, презентацію, тематичний вечір).

За результатами проведених заходів студент подає звіт. Особиста участь студента-практиканта у цих заходах фіксується в щоденнику і зазначається у звіті. На основі знайомства з базою практики студент оформляє як додаток до звіту довідку про структуру закладу, відзначає свою особисту участь в роботі закладу шоу-бізнесу.

Кожен практикант здійснює певну роботу за дорученням керівника практики від базового закладу шоу-бізнесу; готує і проводить один усний виступ перед груповою аудиторією і використовує практичний досвід при написанні курсової роботи.

Кафедра може залучати окремих студентів до участі в науковій роботі. Для цього студентам надаються відповідні наукові консультації викладачів кафедри, а вони самостійно повинні опрацювати наукову літературу з обраної теми. За результатами своїх науково-творчих пошуків студенти можуть виступити на звітних науково-практичних студентських конференціях факультету менеджменту та університету, написати статтю у науковий збірник.

Тривалість практики - 6 годин щоденно з перервою на обід (крім суботи, неділі, святкових днів).