Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyni.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
162.82 Кб
Скачать

7. Фаска

Команда Фаска дозволяє побудувати одну або декілька фасок між геометричними об'єктами. Для побудови фаски потрібно послідовно вказати курсором на два елементи, між якими вона буде побудована.

Значення довжин і кутів фасок можна безпосередньо ввести у відповідні поля Рядка параметрів або вибрати із списків стандартних значень.

Відкрити списки можна клацанням миші на кнопках відкриття списків.

Можливі два варіанти завдання параметрів для побудови фаски. В першому випадку в полях рядка параметрів об'єктів необхідно ввести довжину фаски на першому елементі і її кут. В другому випадку задаються значення довжин фаски на першому і другому елементах. Для перемикання на потрібний варіант використовуйте кнопку Завдання параметрів фаски . При перемиканні зовнішній вигляд кнопки змінюється.

В рядку параметрів відображаються також дві кнопки Усікання першого об'єкту і Усікання другого об'єкту, за допомогою яких можна управляти способом побудови фаски. Ці кнопки визначають, чи потрібно виконувати усікання частин першого і другого елементів, що залишаються.

За один виклик команди можна побудувати довільну кількість фасок.

Завершити введення фасок можна, натискуючи клавішу <Esc> або кнопку Перервати команду на Панелі спеціального управління.

Округлення

Команда Округлення дуже схожа на команду побудови фасок і дозволяє побудувати той, що округляє дугою кола між двома геометричними примітивами.

Для побудови округляє потрібно послідовно вказати курсором на два елементи, між якими буде побудований той, що округляє. Потрібне значення радіусу округляє можна ввести у відповідне поле Рядка параметрів об'єктів.

Усікання і вирівнювання об'єктів

При редагуванні креслення часто потрібно видалити не весь елемент, а тільки якусь його частину. КОМПАС-графік дозволяє легко видалити будь-яку частину геометричних об'єктів, усікаючи їх по точках перетину з іншими об'єктами, по двох точках на об'єкті, по довільній межі і т.д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]