Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАХИСТ ЦЕГЛЯНИХ МАТЕРІАЛІВ ВІД РУЙНУВАННЯ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
10.59 Mб
Скачать

7.Зовнішня обробка стін з газобетонних блоків aeroc

Будівля з газобетону без зовнішньої об- робки 1939 споруди, м.Рига.

Будівельні газоблоки AEROC - гідрофільний матеріал з високою паро проникні істю. Його характерна особливість - развита система закритих пор. Коли масив розпилюється на блоки, то на поверхні виявляються розкриті пори. Якщо не ви- конати зовнішню обробку стіни з блоків AEROC, тоді можуть виникнути проб- леми: частинки пилу, зважені в повітрі, будуть осідати на поверхні блоків.Зов- нішні шари стіни намокнуть через опади атмосфери. Як пил, так і дощова вода мають кислотний характер і утворюють слабокисле середовище, тривале зна- ходження в якому викличе нерівномірне потемніння поверхонь блоків. Хоча спочатку стіна була однорідною, вплив слабокислого середовища додасть їй неохайний вид.З цього випливає, що газоблокову стіну без зовнішньої обробки залишати не рекомендується. При цьому слід пам'ятати, що обробка не повинна заважати дифузії (проникнення) водяної пари з приміщення назовні, і в такому випадку в якості обробки включене оштукатурювання цементно-піщаним розчи ном, забарвлення плівкоутворюючими фарбами, облицювання пінополістироль- ними плитами.

В якості зовнішньої обробки рекомендую ться навісні вентильовані фасади з облицюванням декоративними панелями, са- йдингом, вагонкою;

облицювання фасадною цеглиною з обов'язковим пристроєм повітряного зазору 30 - 40 мм між цеглою і кладкою з газоблоків AEROC;

тонкошарова штукатурка спеціальними легкими штукатурними сумішами для газоблоків;

затирка швів між блоками з подальшим забарвленням фактурними папопроник- ними фарбами.

Для додаткового утеплення зовнішніх газоблокових стін ефективним утеплюва- чем послужать плити з базальтового волокна.

Обробка зовнішніх стін штукатурними сумішами.

Перед оздоблювальними роботами вм'ятини і відколи на поверхні кладки запов- нюються розчином для кладки блоків AEROC. Невеликі нерівності на поверхні затираються за допомогою терки.

Утворений пил видаляється щіткою. Механічним полутерком на стіну рівно на- носиться нижній шар штукатурки.

По нижньому шару викладається штукатурна сітка. Її слід втиснути в розчин за допомогою напівтерка. На сітку наносять і вирівнюють другий грунтувальний шар штукатурки.

Після того, як штукатурка висохне, на поверхню наноситься тонкий шар оздоб- лювального покриття. Потім шар вирівнюється. Поверхні надається необхідна структура з допомогою терки.

8.Внутрішнє оздоблення стін з газоблоків aeroc

Для ефективності внутрішньої обробки потрібно, щоб поверхня стіни з блоків була незапиленою і чистою. Перед початком обробки пил з поверхні видаляє- ться щіткою.

Для цього перед початком робіт необхідно щіткою видалити пил з поверхні блоків.

Щоб поверхня була рівною, на стіну рівномірно наноситься тонкий шар шпак-лівки під фарбування або під шпалери. Якщо вирівнюється стіна в житловому приміщенні, то можна застосувати невологустійку суміш. У сухих приміщеннях можна використовувати гіпсові суміші. Якщо мова йде про вологе приміщення (душова, ванна і так далі), то тут слід застосовувати вологостійкі суміші на ос- нові цементу. Поверхня стін обробляється водовідштовхувальним розчином.

Якщо ви збираєтеся облицьовувати стіну з газоблоків AEROC плиткою, то на стіну слід нанести плитковий клей. Клей розрівнюється зубчастим шпателем. На опорній рейці викладають перший ряд плитки. Потім стіну облицьовують далі до необхідної висоти. Після зняття опорної рейки викладається нижній ряд плитки.

9.Список використаних джерел

1. Шерішевський И. А. Конструювання громадянських будівель –Л.: Будвидавництво, 1981

2. Шерішевський И. А. Конструювання промислових будівель та споруд- Л.: Будвидавництво, 1975

3. Буга П.Г. Громадянські, промислові та сільськогосподарські будівлі-М.: Вища школа, 1987

4. Інтернет джерела.