Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП_Кочубей_ПР у політичній сфері_1202.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
304.64 Кб
Скачать

Методичні рекомендації до підготовки семінарського заняття

Семінар є однією з форм навчальних занять, що розрахована на глибоке та всебічне розкриття студентами певної проблеми на основі самостійного вивчення рекомендованої літератури. На семінарських заняттях закріплюються знання, отримані студентами на лекціях.

Так, перше семінарське заняття присвячено трансформації виборчого законодавства в Україні за роки незалежності; функціям і типам виборчих систем та механізму спостереження у виборчому процесі.

Друге семінарське заняття спрямоване на вивчення феномену політичного лідерства як в сучасній Україні, так і в зарубіжних країнах, з’ясуванню питань харизматичності лідерів, їх класифікації та основних функцій.

Третє семінарське заняття має на меті набуття знань з використання навичок у PR у вибудовуванні політичної діяльності партій, зокрема, під час виборів; з функціями партій, їх значенні у налагодженні зв’язків з громадськістю.

Четверте семінарське заняття присвячене поглибленому обговоренню питань, пов’язаних з технологіями запобігання та протидії політичних конфліктів, зокрема медіаторству.

П’яте семінарське заняття дозволить студентам долучитися до аналізу однієї із важливих складових виборчих технологій – політичної реклами, її історичних витоків, різновидів, типології тощо.

Шосте семінарське заняття передбачає оволодіння теоретичними та практичними навичками побудови іміджів політиків, видів іміджевих комунікацій, їх значенню в професійній PR-діяльності.

На семінарських заняттях студенти ґрунтовніше опановують складні питання, беруть участь у їх колективному творчому обговоренні, оволодівають науковими методами аналізу політичних явищ і проблем. Систематична підготовка до семінару привчає до самостійної роботи з періодичними виданнями, науковою, навчальною, навчально-методичною літературою тощо.

Для ґрунтовного засвоєння матеріалу необхідно ретельно його конспектувати, використовуючи різні види запису (витяги, тези, цитати). Готуючись до відповіді, важливо визначити напрями наукових досліджень з певної проблеми та впровадження їх результатів у практику.

Доцільно підготувати власні спостереження та висновки, обґрунтовуючи їх теоретичними положеннями та рекомендаціями.

Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи

Самостійна робота студентів має на меті поглиблене вивчення окремих питань PR, формування дослідницьких вмінь і навичок та їх самостійне використання на практиці.

Метою самостійної роботи з дисципліни «PR у політичній сфері» є: використання власних навичок і знань на практиці.

Формами та видами самостійної роботи є: опитування, творчі роботи, письмові роботи, усні виступи, доповіді.

Вимоги до виконання студентами самостійної роботи:

  • систематичне опрацювання матеріалу попередньої лекції;

  • вивчення, аналіз та конспектування рекомендованої літератури;

  • повторення пройденого матеріалу;

  • підготовка власних спостережень та висновків, обґрунтування їх теоретичними положеннями та рекомендаціями;

  • самостійне виконання творчих та практичних завдань.