Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по курсовой работе2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
1.33 Mб
Скачать

1.5.3 Зразок запиту

Після вибору потрібних файлів вікно Select File закриється і Paradox помістить у вікно Query зразки запитів по усіх об'єктах, що знаходяться у вибраних файлах. При виборі багатотабличного запиту Paradox поміщає в це вікно зразки запитів по усіх таблицях, автоматично зв'язуючи їх відповідно до зв'язків усередині цих багатотабличних об'єктів.

Взагалі, зразок запиту має вигляд тієї таблиці, до якої він відноситься. У нім є присутніми ті ж поля і в тому ж порядку, що і у відповідній таблиці; відсутні лише її дані.

При роботі із зразком запиту користувачеві доступні наступні операції:

- зв'язування таблиць за допомогою элемент-примеров;

- включення поля в запит;

- видалення операцій запиту.

Відмітити включення поля в запит можна різними способами, залежно від того, які дані з конкретного поля користувач хоче побачити в запиті.

Paradox допускає наступні включення:

- значком. При цьому в таблиці Answer будуть представлені тільки унікальні значення поля, відсортовані в порядку зростання;

- значком +. Цей значок використовується при необхідності отримати усі значення поля, включаючи ті, що повторюються;

- значком - для сортування значень в убуваючому порядку(від A до Z);

- значком G. Цей значок використовується для завдання групи записів в SET- запитах. Він дозволяє групувати записи по значеннях полів, не включаючи самі поля в таблицю Answer.

1.5.4 Зміна структури таблиці Answer

При виконанні запиту таблиця Answer відповідатиме зразку запиту : першим полем є крайнє ліве поле, відмічене користувачем в зразку запиту, другим - наступне поле, і так далі

Якщо таблиця Answer містить поля з іменами(з двох або більше за таблиці),, що повторюються, те Paradox залишить ім'я першого з цих полів без зміни, а інші назве "имя-1", "имя-2" і так далі. Нові обчислювані поля поміщаються в кінець таблиці і отримують ім'я відповідно до формули, по якій робляться обчислення, якщо вони не перейменовані користувачем.

Перед тим, як почати виконання запиту, користувач може змінити деякі властивості таблиці Аnswer :

- дати таблиці Answer нове ім'я, що призводить до збереження таблиці після закінчення сеансу роботи з Paradox;

- вибрати її тип - Paradox - або dBASE- таблиця;

- змінити порядок дотримання полів в таблиці.

Також, перед виконанням запиту можна вказати спосіб сортування записів в таблиці Answer.

2 Проектування та налогодження бази даних за допомогою скбд microsoft access

2.1 Умова задачі

Варіант 27

Наочна область ІС: Каталог відео кліпів

Мінімальний список характеристик:

  • Код відео стрічки, дата запису, тривалість, тема, вартість

  • Відомості про актора: Прізвище, ім'я по батькові, амплуа

Постановка завдання: Створити базу даних каталог відео клипів, помістивши в неї вісім таблиць: Прокат, Режисери, Актеры, Жанры, Кассеты, Клиенты, Сотрудники, Фильмы.

Опис прикладної області Каталог відео кліпів:

Аналіз наочної області показує, що для автоматизації роботи Каталог відео кліпів доцільно створити БД Каталог відео кліпів, що складається з восьми таблиць: Прокат, Режиссеры, Актеры, Жанры, Кассеты, Клиенты, Сотрудники, Фильмы.

Таблиці будуть зв'язані між собою таким чином: таблиця Кассеты з таблицею Прокат зв'язуються по полю Код кассеты, таблиця Режиссеры - з таблицею Фильмы – по полю ФИО, а з таблицею Жанры – по полю Жанр, таблиця Актеры з таблицею Жанры ? – по полю Жанр, таблиця Фильмы з таблицею Касеты – по полю Название фильма, таблиця Сотрудники з таблицею Прокат – по полю Кодсотрудника, и с таблицей Клиенты по полю Код клиента.