Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по курсовой работе2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
1.33 Mб
Скачать

1.2.5 Кростаблиці

Кростаблиця перетворить дані із структури таблиці бази даних в структуру, подібну до електронної таблиці. Вона підводить підсумки по одному полю, групуючи записи в цьому полі і ґрунтуючись на значеннях одного або декількох полів(наприклад, можна упізнати об'єм продажів різних виробів по місяцях) . Кростаблиці дають можливість аналізувати дані по одному або декількох чинниках.

Наприклад, користувач хоче визначити, в які місяці клієнти вважають за краще розплачуватися готівкою, а в які по перерахуванню. Він може створити кростаблицю, яка покаже суми відпустки товарів по накладних в кожному місяці, згруповані по способах оплати.

1.2.6 Графіки

Іноді зручніше аналізувати і представляти інформацію у вигляді графіків і діаграм. Paradox дає можливість легко створювати графіки. Можна змінювати тип графіку, його будову і властивості. Paradox автоматично оновлює графік, якщо змінюються дані в таблиці.

1.2.7 Багатозаписні об'єкти

Багатозаписні об'єкти є полями декількох записів, що повторюються. Користувач задає розташування одного запису і вказує, скільки разів по вертикалі і горизонталі повторюється цей зразок. Багатозаписний об'єкт дозволяє відображати одночасно декілька записів(як і в таблицях) і так розташовувати поля, щоб було зручно(як у форматах) .

1.2.8 Кнопки

Кнопки - це об'єкти Paradox, які можна розміщувати у формах і приєднувати до них методи ObjectPAL. Працюючи з формою, можна клацнути мишею на кнопці для того, щоб виконати дії, визначувані приєднаним методом. До кнопки можна додати будь-який текст або малюнок, що пояснює її значення.

У формі можна розмістити скільки завгодно кнопок і приєднати до них різні методи. Користувач може приєднати до однієї кнопки декілька різних методів, кожен з яких активізується окремою подією.

1.2.9 Графіка

Графіка - це графічні образи, які можна поміщати в поля графічного типу Paradox- таблиць, або розміщувати як незалежний графічний об'єкт у формі або звіті.

Рaradox може імпортувати графіку з файлів формату. BMP, EPS, PCX, TIF, GIF або з буфера Windows Clipboard.

1.2.10 OLE- об'єкти

OLE - технологія зв'язування і вбудовування об'єктів. Використовуючи технологію OLE, можна створювати " контейнери", які міститимуть об'єкти з інших додатків Windows.

Оскільки технологія OLE забезпечує зв'язок між таблицею і початковим файлом вбудованого об'єкту, користувач може, клацнувши двічі мишачу над цим об'єктом, запустити те застосування, в якому був створений цей об'єкт.

1.3 Блокування записів

Блокування записів - дуже важлива і необхідна операція для збереження цілісності бази даних в розрахованому на багато користувачів середовищі. Якщо користувач при роботі в середовищі(локальною або глобальною) заблокував запис, інші користувач можуть її переглядати, проте не можуть відредагувати або видалити. Paradox автоматично блокує запис, коли конкретний користувач починає її редагувати, і знімає блокування, коли він виходить з неї.

Перед початком редагування також можна заблокувати запис вручну. Блокування записів виключає можливість для інших користувачів встановити своє власне блокування. З цієї ж причини вона також забороняє доступ до запису в таблиці іншим користувачам. Для блокування запис треба відмітити і вибрати пункт Record|Lock. Після того, як запис заблокований, команда Lock в меню зміниться на Unlock, яка, у свою чергу, звільняє запис для доступу.