Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shit.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
228.03 Кб
Скачать

4.5. Планування впровадження нової техніки, технологій, змін і т.Д.

Однією з головних умов успішного функціонування «Рівнеенерго» є впровадження у діяльність нової техніки та технології, при постійному розширенні електромереж необхідні інженерні плани та розробки, які вводяться в експлуатацію. Також необхідно відмітити, що для підприємств енергетичної галузі життєво необхідно постійно знаходити шляхи ефективного виробництва та постачання енергоресурсів. Одним з таких шляхів є введення у діяльність досягнень науково-технічного прогресу, застосування нової техніки та технологій, а розглядаючи підприємство як компанію великих розмірів, ще й впровадження сучасних методів організації виробництва та менеджменту. Саме з таких причин щорічно розробляється система планів науково-технічного розвитку та планів удосконалення організації виробництва і управління.

Система планів науково-технічного розвитку та планів удосконалення організації виробництва і управління складається з таких підрозділів:

1. План створення, освоєння нових та поліпшення якості існуючих видів послуг.

2. План науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

3. План впровадження прогресивних технологій, автоматизації діяльності.

4. План удосконалення організації виробництва і управління.

5. План щодо економії матеріалів та ресурсів.

6. План капітального ремонту та модернізація основних фондів.

Розроблення планів науково-технічного розвитку проводиться у два етапи. На першому етапі детально аналізується існуючий організаційно0технічних рівень виробництва, проводиться збір пропозицій від підрозділів і робітників підприємства щодо удосконалення техніки, технологій, організації діяльності підприємства. На другому етапі результати проведеного аналізу та зібрані пропозиції техніко-економічно обґрунтовуються, визначається економічна ефективність заходів, призначених до включення у план, джерела виконання та виконавці.

Важливою ознакою ЗАТ « Ей-І-Ес Рівнеенерго» є значна частка інженерів у загальній чисельності персоналу. Це викликано тим, що необхідне постійне технічне обслуговування діючих електромереж та планування нових. Це є однією з причин функціонування служби підстанцій, служби ліній, технічної служби, відділу планування мереж, інженерного департаменту та наявність в штаті працівників інженерів на регіональних дільницях.

Основним функціональним механізмом у розробці планів технічного розвитку, економії ресурсів, ремонту та модернізації основних фондів є модуль РМ - Технічне обслуговування й ремонт системи SAP R/3. Ефективне техобслуговування допомагає знижувати витрати. За допомогою великих функціональних можливостей модуля РМ системи R/3 можна успішно планувати й управляти всіма роботами по техобслуговуванню й ремонту. За допомогою модуля РМ системи R/3 можна побудувати технічну схему підприємства по функціональних місцях і елементам устаткування із вказівкою запчастин. Графічний інтерфейс дає можливість огляду складних структур у зручній формі, а система керування документами R/3 (DMS) дозволяє швидко викликати докладні діаграми або технічні креслення. Пошук окремих компонентів або одиниць устаткування полегшується за допомогою інтерфейсу з Гіс-системами. Зручна функція установки/демонтування устаткування постійно реєструє всі зміни конфігурації й безупинно надає реєстр цих змін.

Система РМ містить у собі наступні компоненти:

PM-EQM -устаткування й технічні об'єкти;

PM-PRM - профілактичне обслуговування;

PM-WOC - керування замовленнями на обслуговування;

PM-CRP - планування потужностей і використання;

PM-PRO - обслуговування проектів;

PM-SMA - служба сервісу;

PM-IS - інформаційна система.

Система дозволяє скласти план витрат на регулярне техобслуговування й ремонт. Заплановані й фактичні витрати на замовлення техобслуговування постійно обновляються в бюджеті шляхом проводок. Система надає доступ до даних з реєстру замовлень. Функції керування замовленнями в модулі РМ системи R/3 дозволяють швидко відповідати на повідомлення про збій, використовуючи графічний інтерфейс із планом системи, на якому можна перевірити наявність і визначити потрібні ресурси. Складні завдання техобслуговування можуть бути швидко оформлені у вигляді замовлення з використанням загального списку завдань обслуговування. Автоматично створені запити на закупівлю гарантують, що необхідні матеріали будуть доступні тоді, коли це необхідно.

Модуль РМ дозволяє збільшувати готовність техніки, організувати планово-пошкоджені ремонтні роботи. Оптимальні інтервали обслуговування можуть бути визначені в результаті аналізу потоку зустрічних даних про виміри на різних тимчасових інтервалах. Списки завдань і інтервалів обслуговування можуть також бути прив'язані до певного встаткування, так що замовлення на ремонт створюються автоматично у відповідний час. Інформаційна система модуля РМ (PM-IS) дозволить визначити істотні проблеми й слабкі крапки. Одержувану інформацію можна використати для оптимізації системи, складу робіт і постачальників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]