Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derzhavni_finansi_shpori_chastina_2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
239.62 Кб
Скачать

116. Зведене планування витрат на фізичну культуру і спорт.

До складу видатків на фізичну культуру та спорт із місцевих бюджетів включається:

– здійснення заходів із фізичної культури та спорту (проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, витрати на утримання центрів з інвалідного спорту і реабілітаційних шкіл, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань та заходів з інвалідного спорту, проведення заходів з нетрадиційних видів спорту і масових заходів з фізичної культури, утримання та навчально-тренувальна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл, фінансова підтримка спортивних споруд, утримання рятувальних станцій на водах, інші витрати);

– державна підтримка громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (проведення навчально-трену­вальних зборів і змагань, проведення заходів із нетрадиційних видів спорту та масових заходів з фізичної культури, утримання та навчально-тренувальна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл, утримання апарату управління фізкультурно-спортивних організацій, фінансова підтримка спортивних споруд, інші витрати).

Витрати на промисловість та енергетику з місцевих бюджетів включають лише витрати на паливно-енергетичний комп­лекс, а саме: на державне регулювання цін на тверде паливо.

У складі видатків місцевих бюджетів на будіництво – державна підтримка молодіжного житлового будівництва, а також витрати на архітектуру.

Витрати на інші послуги, пов’язані з економічною діяльністю за рахунок коштів місцевих бюджетів, включають фі­нансування проектів багатоцільового розвитку, діяльності, пов’язаної з формуванням загальної економічної політики, управлінням у галузі стандартизації, гідрометеорології, геодезії та контролю за виробництвом тощо.

117. Склад видатків на розвиток економіки, необхідність їх фінансування.

Сучасні умови розвитку ринкових відносин в Україні потребують здійснення регулювання темпів та пропорцій розвитку економіки. Це зумовлено тим, що, по-перше, в умовах переходу до ринку такі базові галузі економіки, як паливно-енергетичні (вугільна, нафтова, газова, енергетика), металургія, аграрний сектор економіки не мають достатніх фінансових ресурсів для належного розвитку. Тому державна фінансова підтримка їм конче необхідна. По-друге, без державної фінансової підтримки не можуть розвиватися такі наукомісткі і технологічно складні виробництва, як машинні комплекси під різні промислові та новітні ресурсозбережні технології.

Необхідність державної фінансової підтримки розвитку економіки у нових умовах зумовлена ще й тим, що з проголошенням державної незалежності постало питання про створення власної економіки, оскільки народногосподарський комплекс України в умовах функціонування колишнього СРСР був надмірно інтегрований. Структура галузей економіки була зорієнтована на потреби Союзу і не відповідала власним потребам України. Водночас видатки зведеного бюджету України на розвиток економіки в Україні мають тенденцію до зниження. Це пов´язано з тим, що коло підприємств дер­жавної форми власності зменшується з одночасним збільшенням кількості суб´єктів господарювання з приватною формою власності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]