Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БЖД лекц рад пож.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

Методичні вказівки по заслуховуванню, обговоренню та оцінці результатів реферату (інформаційних повідомлень).

  1. На семінар підготувати реферат. (за темою визначеною викладачем).

  2. Для заслуховування інформаційного повідомлення відвести до 10 хвилин. Виступ студента заслуховується в межах встановленого часу від початку до кінця.

  3. Переривати виступ студента дозволяється тільки тоді, коли він відійшов від теми виступу і недотриманням часу.

  4. Після закінчення виступу організувати його коротке обговорення під час якого слід скласти творчу атмосферу шляхом виділення проблемних питань на наступне обговорення.

  5. За результатами інформаційного повідомлення і його обговорення викладачу необхідно дати оцінку в період підведення підсумків семінару.

Методичні вказівки по відпрацюванню навчальних питань.

  1. Розгляд питань доцільно здійснювати методом бесіди, дискусії.

  2. Заслуховуючи виступи студентів добиватися від них активності, самостійності, творчої ініціативи при розгляді запропонованого матеріалу, оцінювати й доповнювати їх відповіді.

  3. Висвітлення питань доцільно розглядати розбивши їх на підпитання.

  4. Під час обговорення підпитань, студенту, який відповідає надавати до 10 хвилин, а для доповнень, або внесення поправок в його відповідь іншими студентами - до 5 хвилин.

  5. У ході відповіді не заохочувати студентів, які виступають за підготовле­ними текстами. Студенти можуть вдаватися до конспектів тільки для підтвердження своїх висновків цифрами, цитатами та ін.

  6. Після обговорення кожного підпитання підвести короткий підсумок і перейти до обговорення наступного.

  7. По закінченню розгляду навчального питання провести його розбір, відповісти на запитання що виникли у студентів та приступити до розгляду наступного навчального питання.

Методичні вказівки по заключній частині.

Нагадати тему, цілі семінару і ступінь їх досягнення.

Визначити завдання на подальшу роботу над матеріалом.

Провести розбір заняття, де визначити його позитивні та негативні сторони в цілому, підвести підсумки по виступу кожного студента, виділяючи кращих та гірших, довести оцінки за відповіді.

Загальну оцінку за семінар, що складається з оцінок за письмове опитування та виступів студентів по кожному питанню, виставити й оголосити в цей же день на самопідготовці. Оцінки виставити в журнал.

Оцінки за усну відповідь на поставлене запитання виставляються:

"відмінно" - якщо студент показав глибокі знання з навчального питання, логічно виклав його з необхідними підставами; брав активну участь в обговоренні всіх питань семінару;

"добре" - якщо студент відповів на поставлене запитання, без суттєвих недоліків вивчив його, брав участь в обговоренні;

"задовільно" - якщо студент відповів на поставлене запитання, не допустивши грубих помилок; допустив деякі не точності, які викликали додаткові запитання; брав участь в обговоренні наступних питань семінару;

"незадовільно" - якщо студент відмовився від відповіді або допустив грубі помилки при відповіді, невірно трактував ті чи інші положення, говорив не за суттю питання, або повторював раніше сказане іншими студентами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]