Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підр_Розділ_I_п.1-2.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
1.81 Mб
Скачать

2.4. Способи очищення палив

Паливні дистиляти, одержувані при перегонці нафти, не можуть бути використані безпосередньо як товарні палива, оскільки містять з’єднання, що значно погіршують їхню якість (кисневі, сірчисті та ін.). Бензини ж термічного крекінгу містять, окрім того, велику кількість маслостійких неграничних вуглевод­нів, здатних легко окислятися і полімеризуватися. У зв’язку з цим для одержання необхідних експлуатаційних властивостей палива очищають від небажаних компонентів та стабілізують.

Методи очищення можна розділити на хімічні, під час яких шкідливі з’єднання вступають у хімічні реакції з реагентом, що додається до палива, і фізичні, під час яких шкідливі з’єднання розчиняються або адсорбуються спеціальними речовинами. До хімічного відносять способи очищення сірчаною кислотою, лугами, плюмбитами, хлоридами металів і т.д., а до фізичних – застосування селективних розчинників і адсорбентів.

Під час дії на паливо сірчаною кислотою виходять продукти реакцій, що віддаляються у виді кислого гудрону, а потім випливають – обробка лугом (водяним розчином NaOH), промивання водою і відстоювання для видалення солей, що залишилися у паливі. За нормальної температури сірчана кислота не вступає в реакцію з парафіновими і нафтеновими вуглеводнями. Ароматичні вуглеводні, оскільки очищення палива ведеться невеликою кількістю сірчаної кислоти (0,2-0,8%), також практично зберігаються. Неграничні вуглеводні активно вступають у реакцію із сірчаною кислотою, тому для палив термічного крекінгу, що містять багато неграничних вуглеводнів, застосовують очищення тільки плюмбитами і хлоридами металів.

Очищення адсорбентами, в якості яких використовують відбілюючі ґрунти, основане на явищі адсорбції, тобто виборчому поглинанні окремих з’єднань, що знаходяться у продукті, який очищається. Очищення проводять, пропускаючи пари палива через спеціальний шар відбілюючого ґрунту, витрата адсорбенту при цьому складає 1-2% маси палива. Дослідженнями встановлено, що відбілюючі ґрунти діють також каталітично, викликаючи реакції полімеризації ненасичених вуглеводнів і частково реакції ізомеризації.

Гідрогенаційне очищення є найефективнішим способом очищення палива від сірчистих з’єднань та інших шкідливих домішок. Таке очищення здійснюється у присутності водню і каталізаторів.

Хімічну стабільність палив, що містять значну кількість неграничних вуглеводнів, підвищують, додаючи до них у дуже невеликих дозах спеціальні речовини – антиокислювачі, що гальмують процеси окислювання та осмолення. Як антиокислю­вачі застосовують а-нафтол, фенольні фракції деревної смоли (240-310°С), параоксидифенил.

2.5. Способи очищення масел

Масляні дистиляти, одержані перегонкою мазуту, через вміст низки з’єднань (смолисто-асфальтові речовини, органічні кислоти, що легко окисляються і полімеризуються неграничні вуглеводні) без відповідного очищення не можуть засто­совуватися як товарні масла. Найпоширенішими способами очищення масляних дистилятів служать кислотно-лужний, кис­лотно-контактний, селективний, а також процеси деасфальтизації і депарафінізації масел.

Кислотно-лужне очищення масел аналогічне відповідному очищенню палив, але для нього потрібно більше реагенту – сірчаної кислоти (від 3 до 6% для дистиляційних і до 7-10% для залишкових масел). Після відділення кислого гудрону масло обробляється водяним розчином лугу (NaOH), промивається водою для розчинення і видалення солей і потім просушується гарячим повітрям.

Кислотно-контактне очищення здійснюється після очи­щення масла сірчаною кислотою і полягає у тому, що масло йде не на лужне, а на контактне очищення відбілюючими глинами, в результаті якого відбувається адсорбування з масла полярно-активних компонентів, у тому числі органічних компонентів і сульфокислот, залишків сірчаної кислоти, кислого гудрону і т.д. У якості відбілюючих глин застосовуються гумбрин, зикеївська земля, силікагель та ін. Кількість адсорбенту під час очищення складає від 3 до 5% маси палива.

Селективне очищення припускає застосування спеціа­льних селективних (вибірково-діючих) розчинників, що не впли­ваючи на основні вуглеводні компоненти розчиняють небажані компоненти масел. При наступному відстоюванні розчин розша­ровується на рафинатний шар з очищеного масла та екстрактний, що є сумішшю розчинника і вилучених з масла шкідливих з’єднань. Екстрактну частину після очищення масла піддають розгонці; відігнаний розчинник може бути використа­ний повторно. В якості селективних розчинників застосовують фурфурол, фенол, нітробензол, технічний пропан та ін.

Деасфальтизацію застосовують, коли в маслі багато смо­листо-асфальтових речовин, що ускладнює сірчанокислотне або селективне очищення. Тому такі масла попередньо піддають деасфальтизації, яку проводять за допомогою спеціальних роз­чинників (зокрема, рідкого пропану), що осаджують смолисто-асфальтові речовини. Після видалення осаду масло направ­ляють на основне очищення.

Депарафінізація має на меті видалення з масляного дисти­ляту парафінистих нафтових вуглеводнів, що кристалізуються у разі зниження температури. Процес депарафінізації оснований на тому, що парафіни і церезини значно гірше розчиняються в деяких легких розчинниках, ніж основні вуглеводні масла, особливо за низьких температур. Депарафінізація звичайно завершує процес очищення масла.