Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.патент.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
433.15 Кб
Скачать

Формула винаходу

Установка для отримання очищеної питної водопровідної води, що містить корпус в якому розташовано змішувач озоно-повітряної суміші з оброблюваною водою з'єднаний з камерою фільтрування, що має верхню та нижню кришки, підтримуючі сітки, між якими розташоване фільтруюче активоване вугільне завантаження, захисний кварцевий чохол, в якому розміщені лампові індикатори, бактерицидні УФ лампи, трубопроводи підводу і відведення води, обладнані запірно-регулюючою арматурою та газовим ротаметром відрізняється тим, що змішувач виконано у вигляді циліндра, облаштованого у верхній частині кришкою з клапаном тиску, а в нижній частині дисковою фільтросною пластиною з коаксиально встановленою вертикальною трубою, над якою розташовано гідродинамічний кавітатор, з'єднаний з підвідним трубопроводом вихідної води, обладнаним дифманометром, вертикальна труба з'єднана з фільтрувальною камерою, що виконана у вигляді двох зрізаних циліндричних елементів П-подібної форми, з'єднаною системою трубопроводів відводу води з блоком контрольного знезаражування та озонування, а захисний кварцевий чохол додатково обладнаний всмоктуючим патрубком та розташованим на трубопроводі відводу води патрубком із кварцового скла і з'єднаний з мікрокомпресором-озонатором, що під'єднай трубопроводом подачі озону до змішувача, який через клапан тиску з'єднай трубкою з газовим поглинаючим фільтром, виконаним у вигляді циліндра, з заповненого вугільним завантаженням, та трубопроводом видалення дезактивованого повітря, з співвідношенням діаметрів трубки "d" до діаметру газового поглинаючого фільтра "D": , при цьому висота "h" вертикальної труби з воронкою визначається із виразу: , де V - швидкість руху потока води в змішувачі, а tкон - час необхідного контакту води з озоном.

Джерела інформації:

  1. Преимущества применения озона для обработки води. Ozone advantages in the water industry / Grant D. // Water and water Treatment. (Gr. Brit..). – 1996 – 39, №3. – с.7-9 – London.

  2. BLUE DIAMOND, Technologies Inc., Ozone water treatment systems: 1707A Little Orchard St., San Jose Ca. 95125. - Feb. 1995. СИНИЙ АЛМАЗ, Компанимя Технологий, Системі водоочистки озоном:

1707А Небольшой Сад st., Сан-Хосе. 95125. - февраль 1995.

Автори: А. М. Тугай ___________

Я.А. Тугай ___________

Фіг. 1

Реферат установка для отримання очищеної питної водопровідної води "компакт"

Винахід відноситься до галузі обробки води, точніше, до пристроїв для отримання питної води з покращеними біологічними та фізико-хімічними якостями і може бути використано в харчоблоках лікарень, шкіл, а також закладів і промислових підприємств.

Установка містить: корпус, в якому розташовані трубопроводи підводу і відведення води, обладнані запірною та регулюючою арматурою, змішувач озоно-повітряної суміші з оброблюваною водою, камера фільтрування, ламповий генератор озону, додатково встановлено блок контрольного знезараження ультрафіолетовим опроміненням на виході води із установки, що досягається при проходженні потоку води по патрубку із кварцового скла в зоні дії УФ ламп, змішувач виконаний у вигляді циліндру з відбором води через вертикально установлену трубу з воронкою, для видалення нерозчиненого у воді озону, змішувач обладнай клапаном тиску, з'єднаним трубкою діаметром "d" з поглинаючим фільтром діаметром "D", при цьому клапан тиску повинен утримувати тиск озоно-повітряної суміші на поверхні води в змішувачі до 0,01 Мпа для забезпечення робочого тиску всієї установки.