Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
L-PR-SP-PTP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
288.26 Кб
Скачать

Основними завданнями пункту перебування є:

- забезпечення тимчасового тримання іноземців до завершення підготовки їх адміністративного видворення;

- створення належних умов для проживання іноземців у пункті перебування:

- забезпечення відповідно до встановлених норм житлом, постільною білизною, інвентарем та столовим посудом, триразовим харчуванням, комунально-побутовим та медичним обслуговуванням;

- сприяння органам внутрішніх справ, охорони державного кордону та Служби безпеки у виконанні покладених на них завдань щодо встановлення осіб, поміщених до пункту перебування, та оформлення їм паспортних документів, уточнення обставин порушення іноземцями законодавства України, вишукування коштів для їх адміністративного видворення, супроводження до пунктів пропуску через державний кордон під час адміністративного видворення тощо;

- сприяння іноземцям в установленні контактів з родичами, земляками, гуманітарними організаціями, якщо такі контакти спрямовані на вирішення питання про повернення їх на батьківщину чи поліпшення умов проживання у пункті перебування.

У процесі виконання покладених на пункт завдань його адміністрація взаємодіє з органами виконавчої влади, громадськими організаціями, іноземними дипломатичними представництвами, міжнародними гуманітарними організаціями та організаціями, які займаються питаннями міграції.

У пунктах обладнуються чергова частина, адміністративні приміщення, гуртожитки, кухня, їдальня, баня з пральнею і дезкамерою, магазин (можливе використання кухні, їдальні, бані, пральні, дезкамери загального користування, магазину місцевої торговельної мережі), приміщення для зберігання особистих речей іноземців і для перегляду телепередач, спортивний майданчик.

Охорона пункту перебування та іноземців, які в ньому тримаються, забезпечується Державною службою охорони, що здійснюється нарядами відповідно до чинного законодавства і полягає в забезпеченні безпеки іноземців у ПТП та під час перевезення, недопущення самовільного залишення ними пункту або визначеного адміністрацією місця перебування. Для охорони можуть застосовуватись засоби охоронної сигналізації та відеонагляду. Склад наряду визначається директором ПТП (черговий по ПТП, його помічник та працівники, які виконують обов'язки з охорони на постах (внутрішніх, зовнішніх, постійних та тимчасових, тризмінних, двозмінних і однозмінних і позатабельних постах), що установлюються табелем постів ПТП.

Внутрішні пости виставляються в коридорах біля багатомісних та локалізованих кімнат, прогулянкових двориків, у дворі ПТП та біля зовнішньої огорожі, а зовнішні - для охорони ПТП із зовнішнього боку.

Для супроводження іноземців у межах ПТП призначаються міліціонери супроводження. Перевезення іноземців здійснюється на спеціально обладнаних автобусах або автомобілях. Для охорони іноземців під час перевезення директором ПТП призначається наряд супроводження з числа працівників міліції.

Постові міліціонери на внутрішніх та зовнішніх постах, а також міліціонери супроводження несуть службу без зброї, але забезпечуються спеціальними засобами активної самооборони. У разі самовільного залишення іноземцем ПТП адміністрація невідкладно повідомляє про це заінтересований орган, чергового по ГУМВС, УМВС України та ДДГІРФО.При затриманні іноземця, яким учинено втечу з пункту, зброя не застосовується, крім випадків, передбачених статтями 15, 15-1 Закону України "Про міліцію".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]