Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка бакалавр 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.01 Mб
Скачать

6.2. Оформлення ілюстрацій I додатків

Ілюстрації слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадувалися вперше, або на наступній сторінці. Номер ілюстрації складається з номера розділа i її порядкового номера в цьому розділі, розділених крапкою, наприклад: Рис. 1.2. Посилання на ілюстрації дають на зразок: “у відповідності до рис. 1.2”, або наводять у круглих дужках після тексту, що стосується інформації, відображеної на рисунку (рис. 1.2). Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією, та пояснювальні дані (підрисунковий текст).

Ілюстрація починається скороченням "Рис.", яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних.

Рисунки, таблиці або текст допоміжного характеру допускається давати у вигляді додатків. При наявності більше одного додатка їх нумерують буквами, наприклад: "Додаток А"; "Додаток Б" i т. д. Додаток повинен починатися з нової сторінки.

6.3. Побудова таблиць

Цифровий матеріал, як правило, оформляють у вигляді таблиць. Таблиця може мати назву, яку виконують малими літерами (окрім першої великої) i розміщують над таблицею справа. Назва повинна бути короткою i повністю відображати зміст таблиці. Всі таблиці, якщо їх більше однієї, нумерують в межах розділу арабськими цифрами. Номер таблиці складається із номера розділу i порядкового номера таблиці, розділених крапкою.

Допускається нумерація таблиць в межах всього документа. Над правим верхнім кутом таблиці розміщують напис "Таблиця" i вказують номер таблиці, наприклад: (Таблиця 2.1). На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, при цьому слово "Таблиця" в тексті пишуть повністю.

6.4. Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел повинен мати перелік джерел, які використані в записці. Джерело необхідно розміщати в списку за порядком появи посилання на нього в тексті.

Посилання на джерела в тексті зазначають у квадратних дужках, наприклад, “… у роботах [2-4] …”.

Зразок оформлення списку використаних джерел наведено в додатку 8.

7. Керівник дипломного проекту

Науковий керівник допомагає студентові:

– обрати і правильно сформулювати тему дипломного проекту;

– визначитися з пошуком джерел інформації;

– скласти план дипломного проекту і графік її виконання відповідно до додатку 3.

Науковий керівник здійснює контроль за своєчасним виконанням студентом графіка підготовки і написання дипломного проекту, якістю його виконання, оформлення відповідно до вимог освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, передачею його на рецензію та в державну екзаменаційну комісію для захисту.

Науковий керівник подає відгук про дипломноий проект студента з рекомендацією його до захисту на засіданні державної екзаменаційної комісії.

Науковий керівник звітує перед кафедрою про стан підготовки дипломних проектів та результати їх захисту.

Науковий керівник має право:

– брати участь у засіданні державної екзаменаційної комісії;

– залучати до участі в науковому керівництві над дипломним проектом або наданні студентові консультацій інших фахівців.