Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 2010.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
1.48 Mб
Скачать
  1. Мета роботи: ознайомитися з призначенням, загальною будовою, типами та принципом дії кормозбиральних комбайнів.

  2. Обладнання: плакати комбайнів КСК-100; К ПКУ-75; КС-1,8; КСС-2,6

  3. Зміст роботи.

Суттєві переваги забезпечує технологія переробки пров’ялених бобових і злакових трав в сінаж і брикети, а свіжоскошених трав в трав’яне борошно. Свіжоскошені і пров’ялені трави подрібнюють кормозбиральними комбайнами і косарками - подрібнювачами.

Самохідний кормозбиральний комбайн КСК-100 (Рис. 8) призначений для подрібнення свіжескошених або підібраних з валків підв’ялених трав, скошення з подрібненням кукурудзи та інших високостеблових культур. Подрібнену масу використовують для приготування сінажа, травяного борошна, брикетованих і гранульованих кормів, силоса, застосовують як зелений корм.

КСК-100 включає в себе: самохідний подрібнювач, підбиральник, жатку для збирання трав, жатку для збирання кукурудзи, змінний подрібнювальний апарат, транспортні візки для перевозки жаток.

Самохідний подрібнювач змонтований на рамі. Живильні вальці 5 захоплюють стебла, які поступають від жатки до підбиральника, підпружинений валець 6 підпресовує їх, і рослинна маса направляєть-ся в подрібнювальний пристрій. Подрібнювальний пристрій складається з барабана 9 і протирізального бруса 8. К трубчатому валу барабана приварені сталеві диски, до яких прикріплені опори з плоскими ножами.

Підбиральник підбирає з валка траву або солому. Жатка для збирання трав складається з рами, грабельного мотовила, різального апарата і шнека.

Жатка для збирання кукурудзи представляє собою платформу, оснащену різальним апаратом, мотовилом, транспортером, шнеком.

Змінний подрібнювач - самостійний пристрій, який влаштовується на самохідний подрібнювач замість основного подрібнювального апарата.

При роботі комбайна скошена або підібрана підв’ялена трава поступає в горловину живильника. Вальці 5,6,7 підпресовують масу і подають її в подрібнювальний апарат. Подрібнювальний барабан 9 з великою швидкістю (800об/хв) кидає подрібнену масу у силосопровід 10, який оператор може повертати вліво, назад, вправо і таким чином направляти подрібнену масу в транспорт , який рухається біля нього.

Довжина різки 50...100 мм; оптимальна продуктивність по скошуванні трав – 60 т/год; підбиранні – 50 т/год; скошуванні кукурудзи – 120 т/год; робоча швидкість до 12 км/год, транспортна – 30 км/год.

Рис. 8. Схема технологічного процеса комбайна КСК-100.

1- башмак; 2- різальний апарат; 3- мотовило; 4- шнек; 5- живильні вальці; 6- підпресовуючий валець; 7- гладкий валець; 8- проти різальний брус; 9- подрібнювальний барабан; 10- силосопровід.

4. Звіт.

4.1. Привести технологічну схему комбайна КСК-100.

4.2. Описати будову, принцип роботу, регулювання комбайна

КСК-100.

4.3. Привести технічну характеристику КСК-100.

Література

Войтюк М.І. “Сільськогосподарські машини” Київ. Агропроміздат. 2000.

Контрольні питання.

1.Будова комбайна.

2.Призначення його частин.

3.Регулювання довжини часток.

4.Регулювання висоти зрізу.

5.Технологічний процес роботи КСК-100.

Лабораторна робота №7 Агрегати приготування трав’яного борошна.

1. Мета роботи: ознайомитися з призначенням, загального

будовою, типами та принципом роботи агрегатів АВМ.

2. Обладнання: плакати складових частин та агрегатів АВМ-0,65; АВМ-1,5; АВМ-3,0; ОТМ-1,5.