Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ЗЕД[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
549.38 Кб
Скачать

38

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА УПРАВЛІННЯ

ОБЛІКОВО-ФІНАНСОВИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Кафедра бухгалтерського обліку Аналіз і облік зовнішньоекономічної діяльності

Методичні рекомендації для виконання практичних і самостійних робіт з дисципліни «Аналіз і облік зовнішньоекономічної діяльності» для студентів денної форми навчання

напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент ЗЕД»

Миколаїв

2011

УДК 657.01

Укладач: М. Д. Бабенко, В. В. Кузьома, Т. С. Пісоченко

Відповідальний за випуск: М. В. Дубініна, к.е.н., доцент, завідувач кафедри бухгалтерського обліку МДАУ

Рецензенти:

О. І. Федоров – Інспектор Державної митної служби Миколаївської області

І. В. Гончаренко – д.е.н., професор кафедри світового сільського господарства і зовнішньоекономічної діяльності МДАУ

Методичні рекомендації розглянуто і затверджено на засіданні кафедри бухгалтерського обліку Миколаївського державного аграрного університету

Протокол № 9 від 21 квітня 2011 року

Друкується за рішенням методичної комісії обліково-фінансового факультету Миколаївського державного аграрного університету

Протокол № 9 від 17 травня 2011 року

© Миколаївський державний аграрний університет, 2011

Загальні положення

Комплексні економічні перетворення, що відбуваються сьогодні в Україні, мають на меті не лише виробити моделі та механізми побудови послідовної реалізації сучасних економічних відносин, але й поступову інтеграцію українських підприємств у міжнародні економічні зв’язки, з одного боку, і залучення іноземних підприємств до діяльності в Україну з іншого.

Ефективність господарської діяльності, як вітчизняних так і іноземних підприємств у рамках правової системи конкретної держави визначається ступенем досконалості охоплення сфер регулювання і ліберальності її законодавства.

Знання бухгалтерського обліку зовнішньоекономічних операцій дозволить правильно відображати всі зовнішньоекономічні операції, складати звітність, контролювати витрати і прибуток.

Достовірна інформація, за даними бухгалтерського обліку, необхідна не тільки керівникам підприємства для своєчасного приймання грамотних фінансово-економічних рішень, а й для зовнішніх інвесторів.

Методичні рекомендації для виконання практичних і самостійних робіт з дисципліни «Аналіз і облік зовнішньоекономічної діяльності» студентами денної форми навчання спеціальності 6.050200 «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» є необхідним доповненням до курсу лекцій «Аналіз і облік зовнішньоекономічної діяльності».

Метою методичних рекомендацій є формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку зовнішньоекономічних операцій на підприємствах України. Виконання завдань базується на матеріалах лекційного курсу з аналізу і обліку зовнішньоекономічної діяльності, який начитується студентам на 4 курсі, а також на вивченні рекомендованих навчально-методичних матеріалів.

Методичні рекомендації розроблені відповідно до стандарту МОН України «Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра, спеціаліста, магістра напряму 0306 – «Менеджмент» і робочої навчальної програми дисципліни «Аналіз і облік зовнішньоекономічної діяльності» для спеціальності 6.050200 «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».