Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robocha_navchalna_programma_psikhiatrija-2007-m...doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
580.1 Кб
Скачать

Тематичний план практичних занять з дисципліни

ТЕМА

годин

Змістовий модуль I. Загальні питання психіатрії

1

Предмет та завдання психіатрії та наркології, історія розвитку. Організація допомоги хворим із психічними порушеннями. Особливості структури психіатричної лікарні й диспансеру. Принципи догляду за психічно хворими.

2

Методи психіатричного дослідження. Класифікація психічних розладів, поняття психопатологічного симптому, синдрому та захворювання, регістри психічних розладів. Загальні принципи лікування, реабілітації та експертизи психічних захворювань і розладів.

2

Змістовий модуль 2. Загальна психопатологія

2

Порушення відчуттів та сприйняття

2

Порушення мислення та інтелекту

2

3

Порушення емоцій

2

Порушення ефекторної сфери

2

4

Порушення пам'яті

1

Порушення свідомості та самосвідомості

1

Психопатологічні синдроми, недоумство, типи перебігу

2

Змістовий модуль 3. Ендогенні та поліетіологічні психічні захворювання

5

Шизофренія. Преморбідні прояви. Основні клінічні симптоми. Клінічні форми та варіанти їх перебігу. Лікування хворих на шизофренію. Експертні оцінки.

4

6

Афективні розлади. Клінічні прояви, типи перебігу. Соматизована депресія. Принципи терапії пацієнтів із афективними розладами. Експертні оцінки.

2

Епілептична патологія (хвороба, синдром, реакція). Класифікація епілепсії, клінічні форми. Епілептичні психози. Лікування хворих на епілепсію. Експертні оцінки. Невідкладна допомога при епілептичному статусі.

2

Змістовий модуль 4. Органічні (в тому числі симптоматичні) психічні розлади. Екологічна психіатрія.

7

Загальна характеристика органічних (включаючи симптоматичні) психічних розладів. Психічні порушення у хворих при соматичних, ендокринних та судинних захворюваннях. КУРАЦИЯ-1

4

8

Психічні порушення при інфекційних захворюваннях, черепно-мозкових травмах та у наслідок екологічно несприятливих впливів. Психічні порушення у старечому віці.

КУРАЦІЯ-2

4

Змістовий модуль 5. Психічні розлади внаслідок вживання психоактивних речовин та залежності від них

9

Проблема залежності. Загальні питання наркології.

Психічні та поведінкові розлади у наслідок вживання алкоголю

4

10

Психічні та поведінкові розлади у наслідок вживання наркотичних речовин та речовин, які не внесені в державний перелік наркотичних. Профілактика залежності від ліків.

4

Змістовий модуль 6. Психогенні психічні захворювання

11

Визначення поняття психогеній. Етіологія та патогенез психогеній, роль спадковості, набутих факторів, особливостей особистості.

Гострі та затяжні реактивні психози. Посттравматичний стресовий розлад

4

12

Невротичні розлади. Етіологія, патогенез, класифікація, лікування та профілактика. Поняття неврозоподібного стану. Соматоформні розлади

4

Змістовий модуль 7. Розлади зрілої особистості та поведінки у дорослих. Розумова відсталість. Порушення психологічного розвитку та поведінкові розлади у дитячому та підлітковому віці.

13.

Психопатії та патологічний розвиток особистості. Етіологія, патогенез, клінічні форми. Діагностика та диференційна діагностика, експертизи. Лікувально-корекційні та соціально-реабілітаційні заходи. Психотерапія, психогігієна, психопрофілактика.

4

14

Олігофренія та затримка розвитку. Етіологія, патогенез, клінічні прояви, диференційна діагностика. Лікувально-корекційні заходи. Профілактика, експертизи. Ранній дитячий аутизм. Гіперкінетичні розлади та розлади соціальної поведінки. Принципи медико-педагогічної корекції, соціальної реабілітації.

4

15

Підсумковий модульний контроль

4

РАЗОМ

60

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]