Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
462.34 Кб
Скачать

3. Бальна шкала рейтингової оцінки дисципліни

(навчального модуля).

Оцінка за шкалою

ECTS

Визначення

За національною системою

За системою ДонДУУ

A

Відмінно – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

5

(відмінно)

90-100

B

Дуже добро – вище середнього рівня з кількома помилками (до 50%)

4

(добре)

80-89

C

Добре – в загальному правильна робота з певною кількістю грубих помилок (до 10%)

70-79

D

Задовільно – непогано, але зі значною кількістю недоліків

(до 25%)

3

(задовільно)

60-69

E

Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії (до 40%)

50-59

FX

Незадовільно – потрібно попрацювати перед тим, як отримати залік

2

(незадовільно)

35-49

F

Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота

1-34

4. Засоби контролю знань студентів.

Модуль – це завершена частина освітньо-професійної програми (навчальної дисципліни, практики, державної атестації), що реалізується відповідними видами навчальної діяльності студента (лекції, практичні, лабораторні, семінарські та індивідуальні заняття, самостійна робота, практики, контрольні заходи). Змістовий модуль – це система навчальних елементів, що поєднані за ознакою відповідності певному навчальному об'єктові. Семестровий курс навчальної дисципліни ділиться на 2 змістових модулі.

Контрольні заходи з якості підготовки фахівців забезпечують визначення рівня досягнення знань навчання.

Модульний контроль може бути проведений під час лекцій, практичних, семінарських чи лабораторних занять або в поза аудиторний час.

Методи контролю: усне опитування, перевірка завдань самостійної та індивідуальної роботи, тестування, виконання модульних контрольних робіт.

Засоби контролю знань студентів:

  • поточний контроль знань студентів (здійснюється під час проведення практичних та семінарських занять);

  • виконання індивідуальних завдань з поглибленого вивчення окремих питань з галузі та їх наступного обговорювання під час консультації з викладачем (у порядку самоконтролю знань студентів з допомогою викладача);

  • підсумковий контроль, метою якого є оцінка результатів навчання студентів на визначеному освітньо-кваліфікаційному рівні шляхом проведення іспиту.

Поточний контроль: оцінювання усних відповідей на семінарах, докладів, рефератів, тест-контроль, виконання завдань для самостійної роботи, написання рецензій на реферати, вирішення задач.

Модульний контроль: модульна контрольна робота, виконання та захист індивідуального науково-дослідницького завдання, надання опублікованої наукової статті, тез доповідей на конференції.

Підсумковий контроль: іспит.

Студент може отримати в межах залікового кредиту 100 балів. Формою проведення поточного контролю може бути усне опитування або тестування.

Модульний контроль передбачає перевірку рівня засвоєння визначеної системи елементів знань та вмінь студента з того чи іншого змістового модуля. Студент допускається до складання модульного контролю за умови повного виконання завдань, передбачених робочою навчальною програмою.

За результатами поточного контролю практичної підготовки та модульного контролю теоретичної підготовки акумулюючим способом накопичуються бали для кожного студента. Знання студента з змістового модуля вважаюся незадовільними, якщо сума балів за час його поточної успішності і сума балів за модульний контроль складають менше 60 % від максимально можливої суми балів за цей модуль.

Підсумковий контроль проводиться з метою оцінки результатів навчання на його завершальних етапах. При проведенні підсумкового семестрового контролю контролюється рівень знань, умінь, навичок, отриманих студентом при вивченні матеріалу з дисципліни.

Зміст завдання підсумкового контролю визначається робочою програмою навчальної дисципліни. У разі складання студентом модульного контролю знань на оцінку "незадовільно", студент має право перескласти його під час підсумкового контролю знань. Студент не може бути допущеним до складання підсумкового контролю знань з цієї дисципліни, якщо він не виконав графіку навчального процесу чи набрав з навчальної дисципліни у сумі за змістові модулі менше 35 балів.

Результат навчальної діяльності студента при підсумковому контролі оцінюється згідно шкали ЕСТS і шкали навчального закладу:

  1. якщо це число є меншим 35-и балів, студент вважається таким, що не оволодів навчальним матеріалом і повинен пройти етап оволодіння ним повторно;

  2. якщо це число є більшим від 34, але меншим від 60, студент повинен пройти підсумковий контроль;

  3. якщо це число є більшим від 59, але меншим від 75, студент вважається таким, що заслуговує оцінки "задовільно", за згоди отримання якої, він звільняється від підсумкового контролю, або проходить такий контроль, при бажанні підтвердити вищий рівень знань і отримати вищу оцінку;

  4. якщо це число є більшим від 74, але меншим від 90, студент вважається таким, що заслуговує оцінки "добре", за згоди отримання якої він звільняється від підсумкового контролю, або проходить такий контроль, при бажанні підтвердити вищий рівень знань і отримати вищу оцінку;

  5. якщо це число є більшим від 90, студент вважається таким, що заслуговує оцінки "відмінно", і звільняється від підсумкового контролю, або проходить такий контроль, при бажанні підтвердити вищий рівень знань і отримати більшу кількість балів .

Під час модульного контролю студентам забороняється списувати, обмінюватися інформацією з іншими студентами, використовувати заборонені навчальні засоби. Якщо студент порушує встановлений порядок, то він звільняється від подальшої роботи, а модульна контрольна робота (тестування) оцінюється нулем балів. Якщо студент не з'явився на модульний контроль (тестування) знань або не склав контрольне завдання, йому виставляється нуль балів. Результати перевірки тестових контрольних завдань (в балах) доводяться до відома студентів після проведення модульного контролю.

За результатом підсумкового контролю оцінка може бути залишена без зміни, збільшена, але не зменшена.