Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
462.34 Кб
Скачать

Теми рефератів і доповідей:

  1. Договори у сфері матеріально-технічного забезпечення функціонування сільськогосподарських підприємств

  2. Договірні відносини щодо виробничо-технічного, ремонтного і транспортного обслуговування аграрних товаровиробників

  3. Договірні відносини щодо меліоративного та агрохімічного обслуговування

  4. Договірні відносини щодо впровадження досягнень науково-технічного процесу та передового досвіду в аграрне виробництво

  5. Договірні відносини аграрних товаровиробників щодо реалізації продовольства, продукції, сировини

  6. Держзамовлення на реалізацію продукції, продовольства і сировини суб’єктами аграрного підприємництва

  7. Порядок розгляду спорів, які виникають з договірних відносин, однією із сторін в яких є суб’єкти агарного підприємництва

Індивідуальні завдання:

1. Складіть схему за наступними темами: «Контрактація сільськогосподарської продукції» ( вказати обов’язки сторін –здавальника продукції та контрактанта; особливості виконання договору контрактації та розкрити питання відповідальності); «Договори реалізації сільськогосподарської продукції»; « Види договорів матеріально-технічного забезпечення»; «Види договорів в сфері виробничо-технічного обслуговування сільськогосподарських товаровиробників».

  1. Скласти стислий конспект за темами:

  • договори на передачу майнового права на науково-технічну продукцію та прав на її використання;

  • договори на виконання науково-дослідних, дослідно-конструкторських і технологічних робіт у сфері сільського господарства.

Літературні джерела

  1. Аграрне право України: Підручник / За ред.. О.О. Погрібного. – К.: Істина, 2007. – С. 367-405.

  2. Крупка Ю.М. Аграрне право України: Навч. Посіб. Для дистанційного навчання / За наук. ред. Н.Р. Малишевої. – К.: Університет «Україна», 2006.

  3. Апопій І. Істотні умови договору контрактації у сфері підприємницької діяльності // Підприємництво, господарство і право. – 2010.- № 2. – С.77-79.

  4. Назаренко В. Істотні умови аграрно-правового договору комісії у сфері зовнішньоекономічної діяльності // Підприємництво, господарство і право. – 2010.- № 2. – С.101-104.

  5. Назаренко В. Використання договору консигнації суб’єктами аграрного права у сфері зовнішньоекономічної діяльності // Підприємництво, господарство і право. – 2009.- № 1. – С.28-32.

  6. Горіславська І. Специфіка договору страхування у сільському господарстві // Підприємництво, господарство і право. – 2009.- № 10.

  7. Святченко Л. Значення договору контрактації у цукробуряківництві на сучасному етапі розвитку аграрних відносин // Підприємництво, господарство і право. – 2009.- № 9.

  8. Корольов В. Поняття та особливості договорів в АПК // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 4.

  9. Корольов В. Договори про виконання агрохімічних та меліоративних робіт: окремі питання теорії аграрного права // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 5.

  10. Корольов В. Тенденції розвитку договірних відносин аграрних суб’єктів у ринкових умовах та вдосконалення їх законодавчого забезпечення // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 6.

  11. Назаренко В. Основні причини й умови, що зумовлюють порушення договірних зобов’язань по договору комісії на продаж сільськогосподарської продукції // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 3.

  12. Станіславський В. Реалізація продукції насінництва за договором міни // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 9.

  13. Порадник керівникові сільськогосподарського підприємства: Навчальний та науково-практичний посібник / Кол. авт.; За ред. А.П. Гетьмана, В.З. Янчука. – К.: Юрінком Інтер, 2005.

8. Методичні рекомендації до самостійного вивчення студентами матеріалу та засоби його контролювання з кожного змістового модуля.

Самостійна робота студента є важливою формою навчального процесу, яка дозволяє придбати і закріпити нові знання, навички та уміння, сформувати науковий світогляд та особисті переконання, використовувати отримані знання та уміння в практичній діяльності.

Для досягнення мети студентам необхідно використовувати різні форми роботи: вивчення рекомендованої літератури, робота з нормативно-правовою базою аграрного законодавства, складання конспектів, підготовка доповідей, рефератів.

По кожному змістовому модулю курсу студенту бажано скласти конспект з основних питань, які розглядаються на лекціях і семінарах; протягом семестру необхідно підготувати реферат за вказаною тематикою; виступити на семінарських заняттях

До основних форм самостійної роботи з дисципліни “Аграрне право” відносяться: робота з нормативно-правовою базою аграрного законодавства, виконання індивідуального науково-дослідного завдання, робота з першоджерелами, підготовка доповідей, рефератів, виконання письмових завдань, підготовка до тестування тощо.

Основні вимоги до виконання різних видів самостійної роботи