Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для дипл.работ финансисты.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
272.38 Кб
Скачать

8.5. Додатки

Додатки до дипломної роботи мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Крім того, у додатки доцільно включати допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприяння дипломної роботи:

  • реальні документи підприємства;

  • рекламні матеріали;

  • проміжні математичні доведення, формули, розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • інструкції, методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, що розроблені в процесі виконання роботи;

  • ілюстрації допоміжного характеру.

Додатки оформлюються як продовження дипломної роботи і розміщуються в порядку посилань у тексті дипломної роботи.

Додаток повинен мати заголовок, написаний або надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично до тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток" і поряд - велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г,Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Єдиний додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: "А.2" - другий розділ додатка А; "В. 3.1" - перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: "рис. Д. 1.2" - другий рисунок першого розділу додатка Д; "формула (А.1)" – перша формула додатка А.

9. Організація виконання дипломної роботи

Виконання дипломної роботи охоплює:

  1. Вибір об'єкту дослідження (організації, на матеріалах, якої виконується робота)

  2. Вибір і закріплення теми.

  3. Одержання та затвердження завдання на дипломну роботу, складання календарного плану виконання роботи та узгодження його з науковим керівником.

  4. Вивчення законодавчої нормативної бази фінансової діяльності підприємства в Україні, інформаційної бази підприємства (бухгалтерський управлінський облік, звітність та інше), існуючої літератури вітчизняних і зарубіжних авторів з теми досліджень.

  5. Збирання інформації і проведення досліджень за час проходження переддипломної практики.

  6. Опрацювання, аналіз та систематизація фактичних матеріалів досліджень з обов'язковим використанням ПЕОМ.

  7. Написання і оформлення роботи згідно вимог рекомендованих даними методичними вказівками.

  8. Надання виконаної дипломної роботи на перевірку науковому керівнику і консультанту, отримання відзиву на роботу від її наукового керівника.

  9. Направлення роботи на рецензування.

  10. Визначення дати захисту дипломної роботи перед Державною екзаменаційною комісією.

  11. Підготовка наочних матеріалів до захисту.

  12. Захист дипломної роботи.

Оформлена, відповідно вимог даних методичних вказівок, дипломна робота, перевіряється консультантами відповідних частин і керівником.

Керівник дає письмовий відзив, в якому дається загальна характеристика дипломної роботи (актуальність теми, використані методичні підходи до вирішення завдань, цінність отриманих результатів для практики, обґрунтованість та достовірність наукових положень, висновків і рекомендацій); індивідуальні особливості студента під час роботи над дипломною роботою (працездатність, інтелект, ерудиція, творче мислення, грамотність, тощо).

Закінчується відзив висновками, оцінкою (по 5-ти бальній системі) дипломної роботи і пропозиціями щодо захисту.

Дипломну роботу підписану консультантами і керівником, разом з відзивом за тиждень до захисту рекомендується представити на випускаючу кафедру для нормоконтролю й ухвалення рішення про її допуск до захисту.

Контроль здійснюється затвердженими для цієї роботи викладачами випускаючої кафедри. При позитивній оцінці нормоконтролю роботи направляться на рецензію. Склад рецензентів ухвалюється з числа головних спеціалістів підприємств, наукових установ та інших вузів випускаючою кафедрою і затверджується ректором.

Після одержання зовнішньої рецензії кафедра приймає рішення про допуск дипломної роботи до захисту в Державній екзаменаційній комісії, що і підтверджується підписом завідувача випускаючої кафедри на титульному листі.

Якщо в дипломній роботі є практичні рекомендації, впровадженні або прийняті до впровадження конкретними підприємствами, то необхідно мати довідки про результати впровадження. Отримані довідки про впровадження враховуються при захисті робіт.

До захисту дипломної роботи допускаються студенти, які склали екзамени та заліки з усіх дисциплін, видів практик та курсових робіт, що передбачені навчальним планом, своєчасно підготували дипломну роботу.

Студент зобов'язаний виконати дипломну роботу згідно з завданням та календарним планом її виконання. Робота, яка представлена з порушенням планових термінів, рецензуванню та захисту не підлягає.

На захист дипломної роботи рекомендуються такі документи: дипломна робота, оформлена відповідна до вимог методичних вказівок, відзив керівника, зовнішня рецензія, особиста справа студента.