Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для дипл.работ финансисты.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
272.38 Кб
Скачать

40

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ

студентами економічного факультету

спеціальності „Фінанси”

ДЛЯ ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНОГО РІВНЯ – „СПЕЦІАЛІСТ”

Луганськ 2008

УДК 336:378

Рецензент: кандидат економічних наук, завідувач кафедри фінансів та кредиту Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва Войчук Г. І.,

кандидат економічних наук, доцент кафедри бухгалтерського обліку та аудиту ЛНАУ Головченко Т.П.

Відповідальний за випуск : Матичак П.П.

Матичак П.П., Іванюк І.В., Філімонов О.В., Лисенко В.А., Худолій О.В., Тертична Н.В. Тематика та методика виконання дипломних робіт для студентів економічного факультету спеціальності „Фінанси”

Запропонована тематика та методика виконання дипломних робіт відповідно до встановлених вимог, структура, зміст, об’єм та правила оформлення робіт.

Методичні вказівки погодженні та схвалені на засіданні методичної комісії економічного факультету Луганського національного аграрного університету, протокол № 5 від 14 лютого 2008 року.

Розглянуто та схвалено Вченою радою економічного факультету Луганського національного аграрного університету, протокол № 5 від 14 лютого 2008р.

ЗМІСТ

1.

Мета та завдання дипломної роботи

4

2.

Тематика робіт та їх вибір

5

3.

Вимоги до дипломної роботи

5

4.

Наукове керівництво дипломною роботою

9

5.

Вимоги до студентів-виконавців дипломної роботи

10

6.

Структура, обсяг та зміст дипломної роботи

11

7.

Компютерне забеспечення виконання дипломної роботи

13

8.

Вимоги до оформлення дипломної роботи

14

9.

Організація виконання дипломної роботи

19

10.

Критерії оцінки рівня захисту дипломної роботи

21

11.

Перелік використаної літератури

25

Додатки

26

  1. Мета та завдання дипломної роботи

Дипломна робота є завершальним етапом підготовки фахівців із галузі знань 6.050100 „Фінанси” освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст.

Головна задача виконання дипломної роботи – продемонструвати рівень засвоєння студентом теоретичної та практичної підготовки майбутнього фахівця вищої кваліфікації: теорії і практики господарювання на рівні підприємства; формування і використання виробничого потенціалу; взаємодію всіх видів ресурсів; організацію і ефективність господарської та інших видів діяльності; вміння творчо підходити до прийняття управлінських рішень з економіки; обґрунтуванню структури та напрямків діяльності підприємства; розробки і реалізації планів його розвитку; аналізу і узагальнення результатів виробничо-господарської і комерційно-фінансової діяльності; пропонувати ефективні заходи господарювання і контролювати їх здійснення при зміні ситуації у ринковому середовищі.

Метою дипломної роботи є придбання студентом навичок професійної діяльності економіста, прийняття рішень в області економіки суб’єктів господарювання на сучасному рівні і уміння вивчати та узагальнювати літературні джерела, обліково-звітні матеріали установ, вирішувати практичні завдання, розробляти обґрунтовані висновки та пропозиції, прогнозувати проблемні організаційно-економічні ситуації, вміти збирати найбільш адекватні до конкретної ситуації методи та засоби вирішення проблем, що розглядаються у дипломній роботі, оцінювати можливу результативність та ефективність одержаних результатів.

Головна мета дипломної роботи – забезпечення особистого внеску в підвищення ефективності роботи підприємств (установ) в умовах формування правової держави, розвитку ринкових відносин.

2. Тематика дипломних робіт та їх вибір

Тематика дипломних робіт розроблена кафедрою фінансів і кредиту згідно з вимогами навчального блоку економічних дисциплін (Додаток З).

Тематика дипломних робіт оновлюється та уточнюється залежно від сучасного стану економіки України.

Студент може вибрати самостійно тему, яка вивчалася у процесі навчання в університеті (курсові, науково-дослідні роботи, матеріали виробничої, переддипломної та інших практик), узгодити з науковим керівником та завідувачем випускаючої кафедри.

Важливими принципами вибору теми дипломної роботи є актуальність проблеми досліджень та її новизна, наявність інформаційної бази, практичних матеріалів, об'єкта дослідження.

Основою для затвердження теми дипломної роботи є заява студента (додаток А).