Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Часть_2_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
541.7 Кб
Скачать

Аудит розрахунків з підзвітними особами та відшкодування матеріальних збитків та інших розрахунків

Завдання 1

Необхідно:

• зазначити, чи правомірні дії працівників бухгалтерії в даній ситуації;

• якими прийомами та законодавчими актами повинен керуватись аудитор при виявленні таких фактів.

Дані для виконання:

Співробітники підприємства "Олівія" у виробничих цілях були

відрядженні за кордон строком на 9 місяців, при цьому наказ керівника про направлення працівників у відрядження на вказаний строк відсутній .У авансових звітах, наданих працівниками після повернення з відрядження, були відсутні необхідні виправдовуючі документи звіт про відрядження, копія паспорта з відмітками про проходження митного контролю, документи, які підтверджують проживання в готелі протягом періоду відрядження. Оплата добових була здійснена без урахування нормативів, а також фактичного строку відрядження і списана в повному розмірі на собівартість.

Завдання 2

Необхідно:

• зазначити, які порушення мали місце в даній ситуації.

Дані для виконання:

Перевіркою правильності відображення витрат і звіркою з авансовими звітами працівників підприємства встановлено, що за рахунок коштів підприємства була оплачена поїздка керівника до Іспанії в сумі 9500 грн. і списана як витрати на відрядження. При цьому відсутні наказ про направлення працівника у відрядження, мета та строки відрядження. Додані виправдовуючі документи на використані кошти мають штамп туристичної фірми.

Завдання 3

Необхідно:

• зазначити, які нормативно-правові акти були порушені в даному випадку. Відповідь обґрунтувати.

Дані для виконання:

При проведенні перевірці виявлено, що співробітники підприємств декілька місяців не подають авансові звіти про здійснення господарських витрат і не повертають отримані підзвітні суми. Наказом керівника "Про порядок видачі підзвітних сум" на підприємстві встановлений граничний строк повернення підзвітних сум - 30 днів з дня отримання.

Завдання 4

Необхідно:

• зазначити, як повинен сприймати дану ситуацію аудитор;

• зазначити, який нормативно-правовий документ порушений.

Дані для виконання:

За видатковим касовим ордером № 35 від 23-го березня ц.р. з каси підприємства було видано під звіт секретарю Зайцевій З.А. 100 грн. Авансовий звіт не наданий, повернення коштів в касу теж не було. За поясненням бухгалтера, вказана сума була "перекинута" на менеджера Подольську П.А.

Завдання 5

Необхідно:

• зазначити, яким чином аудитор зможе довести зловживання посадовим положенням?

Дані для виконання:

Генеральний директор ВАТ "Світ" Галиченко Г.0. вивіз з території підприємства п'ять алюмінієвих ємностей. Використавши завчасно підписані головним бухгалтером документи, Галиченко Г.0. реалізував викрадені ємності комерційним структурам, за що одержав 13,4 тис. грн. Кошти, вилучені за продані ємності, Галиченко Г.0. привласнив.

Начальник одержав таку інформацію і призначив проведення перевірці на ВАТ "Світ”.

Завдання 6

Необхідно:

• проаналізувати наведену ситуацію;

• відобразити її на рахунках бухгалтерського обліку.

Дані для виконання:

На складі підприємства ДП "Сорос" при проведенні інвентаризації виявлена недостача матеріалів на суму 100 грн. Винні особи не були встановлені, внаслідок чого на підприємстві прийнято рішення про віднесення недостачі на фінансові результати підприємства.

Завдання 7

Необхідно:

• зазначити, в якому розмірі Поляков П. В. буде нести відповідальність за нанесений збиток.

Дані для виконання:

Майстер будівельної дільниці Поляков П.В., не організував необхідного обліку будівельних матеріалів, що надійшли, не призначив відповідальної особи за їх облік і видачу на будівництво матеріалів, також не були вжиті заходи по забезпеченню необхідних умов зберігання цементу, внаслідок чого він потрапив під дощ і зіпсувався. В результаті цього підприємство понесло збиток у розмірі 2600 грн Посадовий оклад ПоляковаП.В. - 1160 грн., а середній заробіток - 1280 грн.

Завдання 8

Необхідно:

визначити різницю між оцінкою шкоди і величиною недостачі за

обліковою ціною, суму різниці в цінах по ТМЦ;

• відобразити дану ситуацію на рахунках бухгалтерського обліку

Дані для виконання :

На ТзОВ”Барс” встановлена недостача ТМЦ внаслідок викрадення на суму 1000 грн (ПДВ - 200 грн.) з вини матеріально відповідальної особи.

Розмір шкоди, розрахованої згідно Порядку № 116, склав 2400 грн. На цю суму був пред'явлений позов до суду, який був задоволений на суму 1800 грн.