Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции WIndows 1-8.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
3.5 Mб
Скачать

7.СРобота з фрагментами Робочої області малювання.

Виділення фрагментів.

Для створення виділених фрагментів тексту користуйтеся інструментами виділення. Виділений фрагмент являє собою область малюнка, що можна переміщати, копіювати або зберігати на диску. Щоб виділити в малюнку об'єкт довільної форми, треба скористатися інструментом Выделение произвольной области.

Існує інструмент Выделение для виділення прямокутної області.

При використанні інструмента Выделение або Выделение произвольной области панель вибору буде складатися з двох опцій. Для копіювання непрозорого об'єкта виберіть верхню опцію, для прозорого копіювання об'єкта виберіть нижню опцію.

Копіювання і переміщення фрагментів.

Після того як ви виділили об'єкт, для його копіювання треба натиснути клавішу Ctrl, утримуючи її натиснутою, клацнути на виділеній області і перетяги об'єкт з одного місця на інше. Для переміщення достатньо просто перетягти об’єкт мишею без натискання Ctrl.

Для створення шлейфа об'єкта, що перетаскується, при його переміщенні утримуйте натиснутою клавішу Shift.

Прозоре і непрозоре копіювання.

При прозорому копіюванні крізь виділений фрагмент буде видно зображення, що знаходиться під ним. При непрозорому ж копіюванні зображення, що знаходиться під виділеним фрагментом, не буде видно і не з'явиться в результуючій копії.

При непрозорому копіюванні дублюється вся виділена область, що знаходиться всередині рамки. Для визначення контурів призначеного до копіювання об'єкта краще користуватися інструментом Выделение произвольной области.

Для вставки збереженої виділеної області можна скористатися опцією Вставить з меню Правка. Об'єкт, що вставляється, з'явиться в лівому верхньому куті малюнка, після чого можна його перетягти на будь-яке місце.

При зберіганні створеного зображення замість опцій Сохранить або Сохранить как користуйтеся опцією Копировать. Тоді можна визначити тільки найважливішу частину малюнка і зменшити необхідний для його зберігання обсяг дискового простору.

Розтягування і нахил об'єктів

Для зміни розміру і нахилу об'єкта виберіть в меню Рисунок опцію Растянуть/Наклонить. З'явиться відповідне діалогове вікно. У панелі Растянуть зазначте, на скільки відсотків хочете зменшити або збільшити виділений фрагмент. Для зменшення об'єкта введіть від’ємне число. В полі Наклонить зазначте, на скільки градусів хочете нахилити об'єкт. Треба пам'ятати, що ці кроки можна повторювати доти, поки фрагмент не набуде необхідного розміру і нахилу.

Обертання кольорів

Для обертання кольорів виділеного фрагмента виберіть опцію Обратить цвета в меню Рисунок. Ця особливість використовується, зокрема, для обертання кольору тексту, тобто зміни чорного кольору букв і білого кольору фону на білий колір букв на чорному фоні. При обертанні кольорів чорний колір стає білим, а білий - чорним. Темно-сірий стає ясно-сірим, а ясно-сірий - темно-сірим. Інші кольори змінюються в такий спосіб:

взаємно обертаються червоний і світло-синій;

взаємно обертаються жовтий і темно-синій;

взаємно обертаються зелений і блідо-ліловий.

Контрольні запитання

  1. Як виділити фрагмент тексту ?

  2. Як змінити шрифт, фого стиль і розмір ?

  3. Які ви знаєте способи форматування абзаців ?

  4. Назвати інструменти графічного редктора

  5. Як вставити фрагмент тексту ?

  6. Як виділити фрагмент малюнка ?

  7. Для чого необхідно масштабування зображення ?

  8. Чи можна виконати малюнок у чоро-білому варіанті ?

  9. Що таке основний колір і як його встановити ?

  10. Які можливості має режим «Отображениея и Поворота» об’єктів ?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]