Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс роб з метод дисц мет рек.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
389.12 Кб
Скачать

Орієнтована тематика курсових робіт з методичних дисциплін і. Теорія і методика вивчення технологій у старшій школі

1.1. Технічні види профілів

  1. Методика формування конструкторських знань і вмінь в учнів старших класів в процесі профільного навчання засобами інформаційно-комунікаційних технологій.

  2. Методика формування знань і вмінь з основ дизайну в учнів старших класів в процесі профільного навчання засобами інформаційно-комунікаційних технологій.

  3. Методика розвитку технічного мислення в учнів старших класів в процесі профільного навчання з використанням задач.

  4. Методика розвитку дизайнерських здібностей в учнів старших класів у процесі профільного навчання.

  5. Методика формування економічних знань і вмінь в учнів 10-11-х класів при вивченні профілю „Металообробка” з використанням інноваційних освітніх технологій.

  6. Методика розвитку технічного мислення в учнів старших класів при вивченні профілю „Металообробка” з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

  7. Розробка проекту з деревообробки і методика його виконання учнями старших класів на заняттях профільного навчання.

  8. Розробка комп’ютерної наочності з профілю „Деревообробка” і методика її використання на заняттях у старших класах.

  9. Методика формування технічних знань і вмінь в учнів при вивченні профілю „Деревообробка” з використанням інноваційних освітніх технологій.

  10. Методика формування технологічних умінь в учнів старших класів з використанням ігрових методів на наочній основі (профіль „Деревообробка”).

  11. Зміст і методика профорієнтаційної роботи з учнями 10-11-х класів при вивченні курсу „Технології”.

  12. Методика формування вмінь планування своєї праці в учнів 10-11-х класів в процесі вивчення профілю „Деревообробка”.

  13. Методика реалізації індивідуального підходу до учнів 10-11-х класів в процесі вивчення профілю „Деревообробка”.

  14. Методика формування в учнів 10-11-х класів стійких знань про професії деревообробного виробництва в процесі профільного навчання.

  15. Розробка і методика використання фотонаочних засобів при вивченні теми „Техніко-технологічні відомості про деревину” з профілю „Художня обробка деревини” у 10-у класі.

  16. Методика використання прийомів композиції при створенні проектованого виробу учнями 10-го класу при вивченні профілю „Художня обробка деревини”.

  17. Зміст і методика організації та проведення екскурсій на виробництво у 10-11-х класах при вивченні профілю „Деревообробка”.

  18. Розробка і методика використання мультимедійних технологій при вивченні деревообробних верстатів на заняттях з профілю „Деревообробка” в 10-11-х класах.

1.2. Обслуговуючі види профілів

    1. Методика формування технологічних знань і вмінь учнів 10-11-х класів в процесі вивчення профілю „Швейна справа”.

    2. Методика формування знань і вмінь з пошиття виробів в учнів старших класів в процесі профільного навчання на основі особистісно-орієнтованого підходу.

    3. Методика формування знань і вмінь з обробки харчових продуктів в учнів 10-11-х класів в процесі профільного навчання шляхом міжпредметної інтеграції.

    4. Методика використання тестового контролю знань і вмінь учнів 10-го класу з розділу „Технологія обробки окремих вузлів, деталей швейних виробів ” при вивченні технологічного напряму технологічного профілю „Швейна справа”.

    5. Методика використання інформаційно-комунікаційних технологій при вивченні розділу „Виготовлення швейних виробів” у 11-у класі (технологічний напрям технологічного профілю „Легка промисловість”).

    6. Методика використання кооперативного навчання у 11-у класі при вивченні розділу „Проектування виробів” (технологічний напрям технологічного профілю „Швейна справа”).

    7. Методика формування культури праці в учнів 11-го класу при вивченні розділу „Повузлова обробка плечових виробів” (технологічний напрям технологічного профілю „Швейна справа”).

    8. Розвиток професійних інтересів в учнів старших класів інтерактивними методом (на прикладі профілю “Кулінарія”).

    9. Розробка дидактичного забезпечення предмету “Технологія” та методика його використання на уроках у 10-х класах.

    10. Методика використання активних методів навчання при вивченні розділу “Технологічні процеси виготовлення швейних виробів” в 10 класі.

    11. Методика розробки і використання проектів при вивченні профілю “Швейна справа” в 10 класі.

    12. Розробка проекту та методика його реалізації на заняттях при вивченні професії “Швачка” в старших класах.

    13. Розробка дидактичного забезпечення з теми “Приготування виробів з дріжджового тіста” з професії “Кондитер” та методика його застосування на заняттях у старших класах.

    14. Розробка проекту поясного виробу та методика його використання при вивченні розділу “Проектування виробу” у 10 класі (спеціалізація “Швейна справа”).

    15. Методика використання інформаційно-комунікаційних технологій при вивченні розділу “Техніка швейного виробництва” у 10 класі (спеціалізація “Швейна справа”).

    16. Методика використання сучасних технічних засобів навчання при вивченні розділу “Види швів українських народних вишивок” у 10 класі (спеціалізація “Українська народна вишивка”).

    17. Методика використання інтерактивних методів при вивченні розділу “Проектування швейних виробів з різних матеріалів” у 11 класі (спеціалізація “Конструювання та модулювання одягу”).

    18. Методика використання проектних технологій при вивченні профілю “Кулінарія” в старших класах.

    19. Методика використання уроків-змагань при вивченні розділу “Технологічні процеси виготовлення швейних виробів” у 10 класі (спеціалізація “Швейна справа”).

    20. Розробка та методика використання інструкційних карток при вивченні профілю “Кулінарія” в 10 класі.