Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ СС контр. зв 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Критерії оцінки теоретичних питань

10 балів студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення; здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників.

5 балів студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладено недостатньо глибоко, у занадто стислій формі.

0 балів студент зовсім не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. У відповіді відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені висновки не відповідають загальновизначеним, є помилковими. Відповідь містить зайвий матеріал, що не відповідає змісту питання і свідчить про нездатність студента зрозуміти питання. Відповідь є повністю ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання.

Практичних завдань

10 балів студент дає повну, вичерпну відповідь. Вона складається з правильного арифметичного результату обчисленого податку, збору, вірного посилання (за необхідністю) на відповідні законодавчі та нормативні акти.

5 балів завдання розв’язане не повністю, або мають місце методологічні помилки, які не дали змогу повністю розв’язати завдання або хід рішення вірний, але невірно застосовані ставки, нормативи, коефіцієнти, індекси.

0 балів студент зовсім не розв’язує завдання.

Максимальна кількість балів по поточному контролю знань – 40 балів. Для допуску на іспит студент має отримати не менше 20 балів. Якщо контрольна робота не може бути оцінена в 20 балів, вона повертається на доопрацювання. Допущена до захисту контрольна робота, має бути захищена студентом у встановлений термін. При цьому, при захисті контрольної рівні, якщо студент демонструє високий і всебічний рівень знань із вивчаємих питань, він може додатково заробити бали і підвисити результат по поточному контролю знань. І навпаки, якщо контрольна робота допущена до захисту, а студент не володіє матеріалом, викладеним в контрольній роботі, при захисті бали можуть зніматися в залежності від ступеню володіння (не володіння) матеріалом.

Система поточного та підсумкового контролю

За даною дисципліною передбачено проведення поточного і підсумкового контролю у вигляді іспиту.

Виконуючи контрольну роботу протягом семестру, студент може набрати мінімум 20 балів - максимум 40 балів, які зараховують при підсумковому контролі.

Підсумковим контролем є іспит (60 балів)

Кожний білет складається із 6 завдань: три теоретичні питання; три задачи. Оцінка за кожне питання – 0, 5, 10 балів.

В разі, коли відповіді студента на іспиті оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку. В цьому випадку отримані результати поточного контролю не враховуються.

З виконанням студентом усіх видів навчальної роботи підсумкова оцінка разом з іспитом (макс. 100 балів) може бути такою:

«незадовільно» - до 50 балів;

«задовільно» - від 50 до 60 балів;

«добре» - від 65 до 80 балів;

«відмінно» - від 85 до 100 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]