Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
k3(cifr_komutac).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
85.5 Кб
Скачать

3.5. Модулі з’єднувальних ліній, синхронізація і службові функції

Станційні комплекти з’єднувальних ліній ІКМ виконують достатньо складні функції, які можна звести до наступного:

Електричний інтерфейс фізично з’єднує лінію зі станцією і забезпечує відновлення вхідного сигналу після можливих його спотворень при передаванні.

Тактова синхронізація забезпечує умови, необхідні для того, щоб станційні пристрої працювали синхронно з тактовими імпульсами лінії, що дозволяє зчитувати одиниці і нулі у вхідному бітовому потоці з мінімальною імовірністю помилки.

Пороговий пристрій і інтерпретація – перетворення біполярного сигналу в одно полярний: сигнал, який потрапляє по лінії (тобто спотворений аналоговий сигнал з завадами), перетворюється, через пороговий пристрій, в послідовність логічних нулів та одиниць. Ця регенерація бітового потоку забезпечує перевагу цифрової передачі і цифрової комутації над їх аналоговими братами.

Детектування небезпечних сигналів відбувається після того, як біполярний сигнал, отриманий по лінії, перетворений. Інформація про аномальні ситуації кодується засобами небезпечної сигналізації. Приклади небезпечних сигналів: втрата циклової синхронізації, в результаті чого станція не може правильно приймати потік; відсутність імпульсів на приймання, тобто у вхідному потоці пропущений біт; частота помилок вище порогового значення, тобто частота виникнення помилок перевищує 0.001, небезпечний сигнал станційного комплекту, створюється кожний раз коли в станційному комплекті з’єднувальної лінії виявляється несправність.

Обробка сигналів керування комутацією. Для передавання цих сигналів з використанням двох виділених сигнальних каналів, які закріплюються за кожним з 30 телефонних каналів, в 32- канальному тракті ІКМ організуються надцикли. Кожний надцикл являє собою впорядковану послідовність16-ти циклів (з 0-го по 15-й), які повторюються без перерви кожні 2мс (125мкс×16). В кожному надциклі 16- канал першого циклу завжди містить кодову комбінацію 000001XS, в який біт X дорівнює 1, якщо відправник циклу в даний момент не спроможний до приймання надциклів. Біт S може використовуватись для передавання даних зі швидкістю 500 біт/с. Кодова комбінація 000001XS використовується для синхронізації надциклів, яка дозволяє в кожний момент знати, який з циклів надциклу приймається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]