Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вир. та переддипл. практика (магістри).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
162.82 Кб
Скачать

6. Підведення підсумків виробничої практики

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми шляхом подання таких документів:

  • звіту про проходження виробничої практики;

  • щоденника проходження виробничої практики;

  • характеристики з бази практики.

Всі вище перераховані документи повинні бути підписані керівником практики з підприємства та завірені печаткою.

Звіт про виконання програми практики складається студентом у міру її виконання відповідно до затвердженого кафедрою календарного графіку. Завершується оформлення звіту в останні 2-3 дні практики.

Звіт є результатом самостійної роботи студента. Він повинен відповідати таким вимогам: чіткість, лаконічність, повнота висвітлення. Переказ у звіті матеріалів з інструкцій, навчальних посібників, лекцій не дозволяється.

Структура звіту: титульний аркуш (Додаток Б), зміст, вступ, основна частина, висновки, додатки.

Звіт повинен містити не більше 25-30 сторінок рукописного тексту або 20 сторінок друкованого (Times New Roman, 12 шрифт, 1,5 інтервал).

У вступі слід вказати мету і завдання виробничої практики, задачі і проблеми, які слід вирішити, а також базу проходження практики.

В основній частині наводяться відповіді на питання програми виробничої практики. Склад основної частини відповідає структурі програми.

В Додатки виносять всі документи, які вказані в програмі проходження виробничої практики, в заповненому вигляді.

З метою обліку обсягів виконуваної роботи і накопичення матеріалів, необхідних для звіту, студент протягом періоду практики веде щоденник (Додаток А). Записи в ньому здійснюються окремо за кожен день.

В щоденнику слід вказати дату і коротко викласти зміст проведеної за день роботи.

Оформлений звіт разом з іншими документами студент у встановлений термін здає на кафедру для перевірки керівником практикою від Академії.

У випадку наявності суттєвих відхилень від вимог до змісту і оформлення, звіт повертається студенту на доопрацювання. Якщо звіт відповідає всім вимогам, він допускається до захисту.

Захист звіту приймає викладач - керівник практики.

Під час захисту визначається якість виконання робочої програми, глибина знань з висвітлених питань, рівень оволодіння студентом практичними навичками самостійної роботи зі спеціальності. При оцінці враховується характеристика студента, надана керівником практикою від підприємства.

За результатами захисту виставляється диференційована оцінка, яка фіксується на титульному аркуші, у відомості та заліковій книжці.

Студент, який отримує негативну оцінку з практики на комісії, відраховується з Академії.

Іі. Переддипломна практика

1.Загальні положення

Переддипломна практика студентів є невід’ємною частиною процесу підготовки фахівців у вищих навчальних закладах і проводиться на оснащених відповідним чином базах навчальних закладів, а також на сучасних підприємствах різних галузей економіки та сфер діяльності, органів державного управління та кредитно-фінансових установах.

Методичні рекомендації розроблені згідно з Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 р. № 93.

Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».

Переддипломна практика студентів проводиться перед написанням дипломної (магістерської) роботи. Під час цієї практики поглиблюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану та збирається фактичний матеріал для написання дипломної роботи.