Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
E praktika mapp.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
26.9 Кб
Скачать

3. Üliõpilase eneseanalüüs (minu areng lähtuvalt põüstitatud eesmärkidest)

Üliõpilane analüüsib oma realiseeritud/ realiseerimata eesmärke ja professionaalset arengut praktikaperioodil lähtudes püstitataud eesmärkidest ning teeb ise lõpphindamise / annab hinnangu oma praktikasooritusele. (toetavad küsimused analüüsimiseks): Kuidas ma olin valmis õe rolli täitma? Millised olid minu tugevamad/ nõrgemad omadused patsiendi ja tema pere toetajana? Millised oskused vajavad arendamist? Mida ma saan ise selle jaoks teha? Tulevikuplaanid ja millises suunas liigun? jne)

Koostöö ja eetilised oskused:

Arvan, et sain ilusti hakkama koostööga erinevate kolleegidega. Raskem oli vaid uutes praktikakohtades esimesel nädalal, kui polnud veel osakonda sisse elanud.

Olin patsientidega suheldes diskreetne.

Kliinilised oskused:

Sain teha läbi paljusid protseduure, välja arvatud maoloputus, nasogastraalsondi paigaldus, klistiir. Praktika lõppedes paranes vereanalüüside võtmise oskus. Kuid palju harjutamist vajab veel kanüülipaigaldamine.

Patsiendiõpetuse - ja juhendamisega seonduvad oskused

Juhendasin patsiente nii palju kui oskasin. Aga kuna praktika oli kolmes erinevas osakonnas, siis oli endalgi õppimist väga palju ja seetõttu ei osanud neid nõustada võib olla nii palju kui oleksin tahtnud. Aga alati küsisin vajadusel kogenumalt õelt abi.

Meeskonnatööga seonduvad oskused

Esialgu oli meeskonna tööse sisseelamisel raskusi, kuna ei tundnud erinevate osakondade töökorraldust. Aga hiljem asi paranes ja loodan, et olin teistega arvastav meeskonna liige.

Professionaalseks arenguks vajalikud oskused

Praktiseeride veenivere võtmist patsientidel , kellel on halvad veresooned.

Harjutada kanüülipanekut.

Õppida vene keelt.

Täiendada oma teadmisi erinevate haiguste suhtes.

Arenguvajadused järgnevatel perioodidel (praktikatel):

4. E - ÕPIMAPP

Praktikaga seonduv ja vajalik õppematerjal; mõtted, sõnumid vms. muu teave mida üliõpilane peab oma professionaalses arengus oluliseks ja arengut toetavaks (linkidena, viidetena materjalile andmebaasidele vms. kirjandusele, fotodele , praktikagraafik, tegevusi kinnitavad kavad, oma töö planeeringud, patsientide tööde näidised jne

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]