Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
E praktika mapp.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
26.9 Кб
Скачать

Üliõpilase professionaalset arengut kajastav e - praktikamapp

Üliõpilane läbib vastavalt õe õppekavale õppeperioodi vältel erinevaid praktikaid, praktikad on õe õppekava läbimise kohustuslik osa. E - praktikamapp on õe professionaalse arengu kajastaja ja näitaja.

E praktikamapp on üliõpilase tegevust iseloomustav ülevaatlik töövahend mis sannab üliõpilasele rohkem ja mitmekesisemaid võimalusi eelkõige sellest, et e - õpimapp vahendina ja tema koostamine meetodina vastab kõige paremini kaasaegsetele käsitlustele üliõpilase õppimisest ja arengust ning õpi- ja arengukeskkonnast. E –praktikamapp koosneb neljast osast: praktika üld – ja individuaalsed eesmärgid, praktikapäevik / õendustegevuste kirjeldamine ja kokkuvõtlik eneseanalüüs ja praktikaga seonduv õppematerjal/ üliõpilase professionaalset arengut toetav teave (linkidena, viidetena kirjandusele, sõnumid, märkmed, piltlik materjal vms.)

ÜLIÕPILASE NIMI

Reelika Tamman

ÕPPERÜHM

Õ22

PRAKTIKA NIMETUS

Kliinilise(sise- ja kirurgia) õenduse praktika

PRAKTIKA PERIOOD

24.01.- 16.06.2011

PRAKTIKAKESKKOND

(asutus, osakond, üksus)

Lääne-Tallinna Keskhaigla, ortopeediaosakond,

Lääne-Tallinna Keskhaigla, siseosakond

Lääne-Tallinna Keskhaigla, nefroloogia osakond

Praktikad (läbitud praktikad, õppeaasta ja eelnevate praktika läbimise aeg)

õenduse alused (hoolduspraktika) 2010 aprill

lasteõendus ......................................................................................................................................................

kliiniline õendus (sise – ja kirurgilise haige õendus) 01.2011 – 06.2011

 vaimse tervise õendus ....................................................................................................................................

 intensiivõendus ................................................................................................................................................

 terviseõendus (esmatasandi praktika)..............................................................................................................

 diplomieelne praktika ......................................................................................................................................

Koolipoolne juhendaja ( telefon, e-mail): Marina Kopti

Praktikabaasi juhendaja ( telefon, e-mail) Helen Alavere

1.Praktika eesmärgid

Praktika üldeesmärgid:

Teostada korrektselt kliinilisi õendustoiminguid ja õppida ühendama teooriat praktikaga ja sooritada läbi võimalikult palju koolis õpitud toiminguid. Õppida töötamist meeskonnas. Osata täita erinevaid dokumentatsioone ja õendusanamneese-päevikuid.

Üliõpilase individuaalsed praktika eesmärgid (vastavad küsimustele milliseid teadmisi, oskusi tahan omanda ja mida tahan saavutada)

Koostöö ja eetilised oskused

Tahan suhtuda kolleegidesse ja patsientidesse lugupidamise ja austusega. Arvestada patsientidega suhtlemisel eetikareegleid ja konfidentsiaalsust.

Kliinilised oskused (õendustegevused):

Teostada vereanalüüside võtmist, kateteriseerimist, vererõhumõõtmist, haavade puhastamine ja sidumine, tilkinfusioonide täitmine ja paigaldamine.

Patsiendiõpetuse - ja juhendamisega seonduvad oskused

Soovin õppida abistama patsienti, juhendada teda temale arusaadavas ja lihtsas keeles. Pöörata rohkem tähelepanu just vastavas osakonnas olulistele aspektidele ja täiendada ennast selles valdkonnas. Õppida täpsemalt tundma neid ravimeid, mida kasutatakse antud osakonnas, et osata vastata patsiendi küsimustele, mis on seotud ravimite kohta.

Meeskonnatööga seonduvad oskused

Soovin endas arendada meeskonnas töötamise oskust. Õppida tundma erinevate inimeste käitumisstiili ja vastavalt sellele ka kohanduda.

Õe professionaalseks arenguks vajalikud oskused

Soovin osata planeerida oma tegevusi õiges järjekorras, st kõige olulisemad toimingud enne, vähem olulised pärast. Vajadusel alati küsida nõu kolleegidelt. Püüan täiendada ennast selles osakonnas olevate haiguste kohta.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]