Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут ГО Альтернативний діалог.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
45.89 Кб
Скачать

Зареєстровано Затверджено

Калуським міськрайонним Загальними зборами

управлінням юстиції членів організації

Івано-Франківської області протокол №1

Наказ №______________ Від ___ ___________ 2012 р.

______________________ Голова зборів ________

Свідоцтво № __________ Струтинський Б. В.

______________________

В. о. начальника міськрайонного управління

юстиції _______ Дзундза Т. Я.

Статут

Громадської організації

«Альтернативний діалог»

Public organization

«Alternative dіalog»

с. Підмихайля

2012 рік

1.Загальні положення

1.1. Громадська організація “Альтернативний діалог ” (далі - Організація) є громадською організацією, яка об’єднує громадян на основі спільності інтересів своїх членів для реалізації мети та завдань, передбачених цим Статутом.

1.2. Повне найменування Організації - громадська організація “Альтернативний діалог ”.

1.3. Скорочене найменування – ГО «Альтернативний діалог».

1.4. Назва англійською мовою – public organization «Alternative dіalog».

1.5 Скорочена назва – PO «Alternative dіalog».

1.6. Організація створена за рішенням засновників відповідно до чинного законодавства України.

1.7. Організаційно-правова форма: громадська організація.

1.8. Громадська організація “Альтернативний діалог ” створена та діє у відповідності з Конституцією України, Законом України “Про об’єднання громадян”, іншими законодавчими актами та цим Статутом.

1.9. Статус: громадська організація з місцевим статусом. Діяльність поширюється на територію Калуського району.

1.10. Об'єднання створено і діє на основі добровільності, рівноправності його учасників, самоврядування, законності та гласності. Об’єднання є вільним у виборі напрямів своєї діяльності у межах Статуту. Обмеження діяльності об'єднання може встановлюватись тільки Конституцією та законами України.

1.11. Організація набуває прав юридичної особи з моменту державної реєстрації згідно з чинним законодавством, має свою печатку, штампи і бланки з власною назвою, рахунки, в тому числі в іноземній валюті в банківських установах, свою символіку. Символіка  Організації реєструється у встановленому законодавством порядку.

1.12. Організація має право від свого імені укладати угоди (правочини), набувати майнових та немайнових прав, нести обов’язки, бути позивачем та відповідачем у суді, мати у власності кошти та інше майно.

1.13. У складі організації можуть бути засновані нею соціально-побутові, культурно-мистецькі, творчо-виробничі та інші організації, що забезпечують її статутну діяльність.

1.14. Організація може засновувати засоби масової інформації.

1.15. В межах чинного законодавства і якщо це не суперечить статусу неприбутковості може здійснювати необхідну господарську та іншу комерційну діяльність шляхом створення окремих апаратів, відділів, установ і організацій.

1.16. Об’єднання відповідає за своїми зобов’язаннями, коштами і майном об’єднання, від свого імені набуває майнові та немайнові права та обов’язки, виступає позивачем та відповідачем у суді.

1.17. Об’єднання не відповідає за зобов’язаннями його учасників. Учасники не відповідають за зобов’язання об’єднання.

1.18. Втручання державних органів та службових осіб у діяльність об'єднання не допускається, крім випадків, передбачених Законом.

1.19. Організація не має підпорядкування і є повністю самостійною у реалізації своїх завдань.

1.20. Термін діяльності організації необмежений

1.21. Юридична адреса об’єднання: вул. Кармелюка, 23, с. Підмихайля, Калуського р-ну, Івано-Франківської обл., 77352.

2. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ОБ’ЄДНАННЯ 2.1. Об'єднання утворене для задоволення та захисту законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів учасників об’єднання та інших громадян України, сприяння розбудові громадянського суспільства.

2.2. Метою об’єднання є сприяння становленню і розвитку громадянського суспільства в Україні шляхом новаційного підходу щодо вирішення проблем та завдань, які виникають у суспільстві та пропагування своїх ідей.

2.3. Для здійснення своїх статутних цілей Організація у встановленому законом порядку сприяє в організації та публікації інформаційних, методичних та науково-прикладних матеріалів та може створювати власні видавництва.

2.4. Створення умов для всебічного розвитку особистості, незалежно від приналежності до певних гендерно - вікових та соціальних групп, створення умов задля особистісного розвитку людини.

2.5. Надання членам громади знань, вмінь та навичок, які дозволять їм відстоювати власні права та інтереси. Сприяння проведенню досліджень аналітичного характеру як у вигляді самостійних проектів, так і складових частин інших програм, з питань, пов'язаних із проблемами та перспективами політичного, соціального, економічного, культурного, духовного і ін. розвитку в Україні.

3. УМОВИ І ПОРЯДОК ПРИЙОМУ В УЧАСНИКИ ОБ’ЄДНАННЯ, ВИБУТТЯ З НЬОГО. 3.1. Учасниками об’єднання можуть бути громадяни України, громадяни інших держав, а також особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території діяльності об’єднання, визнають Статут об’єднання і підтримують його особистою участю у всіх заходах, передбачених поточними та перспективними планами діяльності.

3.2. Учасниками об’єднання є його засновники, кількість яких не повинна бути меншою трьох осіб, та інші особи, прийняті до об’єднання відповідно до Статуту.

3.3. Прийняття у члени Організації здійснюється за рішенням Правління Організації на підставі письмової заяви індивідуального члена, або рішенням керівного органу колективного члена.

3.4. Членами Організації можуть бути юридичні особи (колективні члени), які виявили бажання брати участь у діяльності Організації, визнають його Статут та сприяють досягненню мети діяльності Організації.

3.5. Прийом колективних членів здійснюється на підставі протоколу, поданого уповноваженим органом (особою). Заява (протокол) вступника розглядається керівним органом організації.

3.6. Членство у Організації є фіксованим, а також не виключає членства в інших організаціях, мета яких не суперечить меті діяльності Організації.

3.7. Учасники об’єднання вибувають з нього за власним бажанням, на підставі поданої керівнику об’єднання заяви, після повернення об’єднанню майна чи коштів, отриманих у тимчасове користування.

3.8. Член Організації може бути виключений з Організації, якщо він не бере участі в її діяльності, не виконує обов'язків члена Організації, своїми діями або бездіяльністю завдає шкоди репутації Організації, її фінансовому стану. Рішення про виключення приймається Правліннямм, якщо член втратив зв’язок із Організацією без поважних причин чи за систематичну несплату членських внесків.

3.9. Статус учасника об’єднання підтверджується посвідченням установленого зразка. При необхідності учасник може отримати довіреність на право діяти від імені і в інтересах об’єднання.

3.10. Для виконання окремих функцій або завдань, керівник об’єднання може утворювати апарат з людей, які не обов’язково повинні бути учасниками об’єднання.

4. ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ ОБ’ЄДНАННЯ 4.1. Об’єднання діє в межах правового поля, визначеного Конституцією та законами України.

4.2. Для здійснення цілей і завдань, визначених у статутних документах, об’єднання користується правами:

- виступати учасником цивільно-правових відносин, набувати майнові і немайнові права;

- розпоряджатися коштами об’єднання відповідно до кошторису, затвердженого Загальними Зборами учасників об’єднання;

- представляти і захищати свої законні інтереси та законні інтереси своїх учасників у державних органах місцевого самоврядування, в судах відповідно до законодавства;

- звертатися з позовом про притягнення до відповідальності учасника об’єднання за порушення прав інших учасників об’єднання відповідно до цього Статуту та чинного законодавства;

- брати участь у політичній та іншій діяльності, проводити масові заходи (збори, мітинги, флеш-моби, демонстрації тощо);

- підтримувати зв'язки з державними установами, громадськими організаціями іншими підприємствами і організаціями та фізичними особами з питань спільного проведення заходів, що відповідають завданням організації та не суперечать чинному законодавству;

- ідейно, організаційно та матеріально підтримувати інші об'єднання громадян, надавати допомогу в їх створенні;

- розповсюджувати інформацію і пропагувати свої ідеї та цілі;

- засновувати засоби масової інформації, здійснювати видання газет, журналів, книг та іншої друкованої продукції, створення кіно та відео фільмів, створення електронних сторінок, аудіовізуальної продукції;

- створювати установи та організації, осередки, засновувати підприємства, необхідні для виконання Статутних цілей;

- створювати колективи для розробки і реалізації проектів, програм відповідно до статутних завдань, залучати до співпраці спеціалістів, фахівців, науковців на договірних або добровільних засадах;

- брати участь в організації та проведенні просвітницької діяльності (лекцій, семінарів, консультацій, інших заходів) для громадян України, іноземних держав, членів Організації, представників та членів інших об'єднань громадян;

- здійснювати необхідну господарську та іншу комерційну діяльність шляхом створення госпрозрахункових установ та організацій зі статусом юридичної особи або без статусу юридичної особи (фонди, творчі майстерні, бібліотеки, будинки відпочинку, салони-магазини тощо), засновувати підприємства у порядку встановленому законодавством;

- у власності Організації може перебувати рухоме і нерухоме майно, матеріальні та нематеріальні активи, кошти, а також інше майно, необхідне для забезпечення Статутної діяльності Організації та придбане на законних підставах;

- одержувати на умовах оренди або тимчасового безкоштовного користування будівлі, обладнання, транспортні засоби та інше майно, що необхідне для здійснення Статутних завдань Організації;

- створювати окремі спеціалізовані фонди грошових коштів, які спрямовуються на вирішення конкретних завдань Організації;

- отримувати і розпоряджатись благодійними надходженнями від підприємств, установ і організацій створених Організацією;

- організація має право здійснювати стосовно майна та коштів, які перебувають у її власності, будь-які правочини, що не суперечать чинному законодавству та цьому Статуту;

- одержувати від органів державної влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для реалізації своїх цілей і завдань;

- сприяти державним органам у вирішенні проблем та завдань, які виникають перед нашим суспільством;

- вносити в органи державного управління пропозиції щодо вирішення проблем та завдань, які виникають у суспільстві;

- організовувати юридичну і консультаційну допомогу членам Організації та членам громади;

- організовувати та проводити змагання, турніри інші форми спортивних заходів, лекторії, круглі столи, семінари, конференції, виставки, консультації із залученням представників громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування, експертів з різних галузей суспільного життя, в т.ч. міжнародних;

-організовувати збір пожертвувань, внесків від фізичних та юридичних осіб, міжнародних та іноземних організацій;

- сприяти розвитку міжнародного співробітництва;

- здійснювати інші дії, що відповідають завданням і меті діяльності Організації.

4.3. Громадська організація зобов’язана:

- діяти в правовому полі, дотримуючись чинного українського законодавства. - звітувати перед членами організації про свою діяльность. - будувати свою діяльність за принципами прозорості та відкритості. - організація, засновані нею підприємства зобов’язані вести оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, зареєструватись в органах державної податкової адміністрації.