Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма ВТП ( 13 тиж ).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
137.22 Кб
Скачать

2. Виробнича робота на штатних (з оплатою) робочих місцях.

В залежності від наявності штатного робочого місця і відподівно з присвоєною кваліфікацією студенти виконують роботу згідно з графіком технологічного обслуговування пристроїв автоматики.

2.1. Технічне обслуговування ец малих та великих станцій.

Ознайомлення з технологією обслуговування постових пристроїв, апаратів управління, реле, блоків, стативів живлення, релейних стативів.

Порядок вимкнення стрілок та ізольованих дільниць. Заміна приладів та пристроїв. Забезпечення безпеки руху поїздів під час виконання робіт.

Порядок оформлення записів у журналі огляду колій, стрілочних переводів, пристроїв СЦБ, зв'язку та контактної мережі (форма запису ДУ-46), а також в журналах форми ШУ.

Внесення записів до формулярів, паспортів, карток та інших форм облікових документів.

2.2. Технічне обслуговування пристроїв автоблокування та автоматичної переїзної сигналізації.

Вивчення технології обслуговування: рейкових кіл, світлофорі, пристроїв автоматичної переїзної сигналізації на перегонах; виконання контрольних вимірювань у сигнальних установках та на переїздах.

Перевірка дії пристроїв автоматики та електроприводу з відкриттям та закриттям шлагбаумів на переїздах.

Ознайомлення з порядком заміни приладів та перевіркою правильності їх дії в складі пристроїв після заміни.

Вивчення схем узгодження перегінних пристроїв зі станційними. Обслуговування джерел електропостачання перегінних пристроїв. Технологія обслуговування перегінних пристроїв автоблокування. Забезпечення безпеки руху поїздів та особистої техніки безпеки при обслуговуванні пристроїв на перегоні.

2.3 Технічне обслуговування електричних рейкових кіл.

Перевірка стану розгалужених та нерозгалужених рейкових кіл на станції. Перевірка ізолюючих стиків, ізоляції сережок вісряків стрілок, стяжних смуг і розпарок, стрілочних гарнітур, колійних дроселів, джемперів, стикових з'єднувачів, трансформаторних ящиків.

Перевірка шунтової чутливості рейкових кіл. Норми, вимірювання напруги в рейкових колах.

Перевірка стану баласту, перевірка стану верхньої будови колії. Норми вимірювання електричного опору баласту та шпал. Перевірка чергування помірності напруги. Заміна дросель-трансформаторів, заходи з електробезпеки при виконанні робіт.

Характерні пошкодження в рейкових колах, порядок і засоби їх усунення. Вивчення технології проварювання стикових ’з'єднувачів в станційних рейкових колах.

2.4 Технічне обслуговування централізованих стрілок.

Зовнішня перевірка стану пристроїв СЦБ на централізованих стрілках, чистка електропривода, гарнітур, тяг. Перевірка на цільність прилягання вістряка стрілки до рамної рейки. Внутрішня перевірка електроприводу з переведенням стрілки, чисткою та змащенням його частин. Огляд та ремонт електродвигунів, заміна електропривода на стрілці та його регулювання.

Перевірка струму під час нормальної роботи електропривода та при роботі на фрікцію, перевірка напруги на електродвигуні при роботі стрілки на фрікцію.

Перевірка стрілок на неможливість переведення в негаданому маршруті при штучно зайнятій ізолюваній дільниці. Правила техніки безпеки та забезпечення безпеки руху поїздів під час обслуговування стрілок. Порядок оформлення результатів перевірок.