Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма ВТП ( 13 тиж ).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
137.22 Кб
Скачать

2.5 Технічне обслуговування світлофорів, зелених світлових смуг, маршрутних і світлових показчиків.

Перевірка видимості сигнальних вогнів світлофорів і заміни їх показань з дозволяючого на забороняючий. Перевірка роботи світлофорів в різних режимах. Заміна ламп. Перевірка роботи маршрутних показчиків Вимірювання напруги на зажимах лампотримачів. Доступні межі напруги. Перевірка стану монтажу в головках світлофорів. Пофарбування світлофорних мачт і головок, чистка лінз. Правила техніки безпеки при обслуговуванні світлофорів.

2.6. Технічне обслуговування пристроїв сортувальної гірки.

Перевірка стану верхньої будови колій, гірочних рейкових кіл, вагонних сповільнювачів, стрілочних переводів, електроприладів, трансформаторних ящиків, кабельних муфт, педалей та магнітних датчиків.

Характерні пошкодження у рейкових колах, стрілочних електроприводах, вагонних сповільнювачах та усунення цих пошкоджень.

Обслуговування гірочних рейкових кіл, стрілочних електроприводів та вагонних сповільнювачів. Ознайомлення з технологією обслуговування постових пристроїв гірочної централізації. Правила техніки безпеки під час обслуговування польових пристроїв гірки.

2.7. Технічне обслуговування диспетчерської централізації.

Ознайомлення з технікою безпеки обслуговування пристроїв. Ознайомлення з структурною схемою диспетчерської централізації. Ознайомлення з центральним постом, лінійними пунктами, об'єктами управління, об'єктами контролю. Апарат управління та контролю: призначення і конструкція пульту-маніпулятора та виносного табло. Основні відомості та застосування станційної кодової централізації.

2.8. Технічне обслуговування апаратів управління та табло.

Перевірка стану пультів та табло (ЕЦ, ДЦ, метрополітену). Перевірка стану маневрових колонок і щитків управління на переїздах.

2.9. Технічне обслуговування кабельних мереж.

Зовнішня перевірка і пофарбування кабельних розгалужених муфт всіх типів, кабельних стійок, колієвих коробок. Перевірка стану монтажу в муфтах. Вимірювання опору ізоляції жил кабелю.

Риття траншей, прокладка кабелю між коліями та під ними, монтаж жил кабелю та робота з кабельними масами. Техніка безпеки при виконанні робіт з кабелем. Контроль стану ізоляції монтажу кабелю за допомогою сигналізатора заземлень.

2.10. Технічне обслуговування та ремонту приладів ртд.

Ознайомлення з структурною побудовою та організацією робіт ремонтно-технологічної дільниці. Вивчення технології ремонту реле, блоків, безконтактної та іншої апаратури, порядок перевірки на відповідність нормам пломбування приладів.

Робота бригади з комплексної заміни приладів на перегонах та на постах ЕЦ.

Порядок оформлення результатів перевірок. Правила техніки безпеки під час виконання робіт. Забезпечення руху поїздів під час заміни приладів.

2.11. Технічне обслуговування пристроїв електропостачання(електроспоживання).

Зовнішній огляд щитового устаткування електроживлення, перевірка напруги в усіх колах живлення пристроїв ЕЦ, включення дизель-генератора. Правила електробезпеки при виконанні робіт з електроустаткуванням. Робота в акумуляторних приміщеннях. Перевірка регулювання приладів грозозахисту, вимірювання опору робочих захисних заземлень. Порядок оформлення результатів перевірок. Правила техніки безпеки під час виконання цих робіт.

Крім основних питань з технічного обслуговування пристроїв СЦБ, студенти повинні ознайомитися з такими питаннями: нормування праці на своєму робочому місці, в підрозділі; основні принципи і організація госпрозрахунку підрозділу, дільниці; формами оплати і стимулювання якісної праці; організація праці та робочого місця електромонтера, електромеханіка та старшого електромеханіка СЦБ; брати участь в проведенні фотографії та хронометражу витрат робочого часу.