Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТРАТЕГІЯ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ У...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Цілі та завдання розвитку

Проблеми у сфері адміністративно-територіального устрою та його вдосконалення мають розв’язуватися шляхом здійснення таких заходів.

Прийняття Закону України “Про адміністративно-територіальний устрій України”, інших нормативно-правових актів, створення фінансових, організаційних, наукових, кадрових передумов для вдосконалення системи адміністративно-територіального устрою.

Визначення спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань адміністративно-територіального устрою.

Підготовка та прийняття відповідно до Конституції та законів України законопроектів про внесення змін до адміністративно-територіального устрою, зокрема з питань упорядкування мережі адміністративно-територіальних одиниць, установлення та зміни їхніх меж, найменування і перейменування населених пунктів.

Прийняття Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами у межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, відповідних рішень з питань удосконалення системи адміністративно-територіального устрою.

Проведення заходів відповідно до Закону України “Про державно-правовий експеримент розвитку місцевого самоврядування в місті Ірпені, селищах Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське Київської області”.

Реалізація з урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування, їхніх асоціацій, Фонду сприяння місцевому самоврядуванню, державних органів, наукових установ відповідних пілотних дослідницьких проектів та інших наукових досліджень, за результатами яких мають бути розроблені рекомендації та проекти нормативно-правових актів щодо вдосконалення мережі сіл, селищ та міст, а також сільських, селищних та міських рад, формування економічно і фінансово спроможних територіальних громад. Це має забезпечити на належному рівні вирішення питань місцевого значення, надання послуг населенню на рівні загальнодержавних соціальних стандартів, задовольнити інші потреби та інтереси громадян.

Розроблення наукових засад дальшого реформування адміністративно-територіального устрою з урахуванням соціально-економічного розвитку України та її регіонів, укрупнення в разі необхідності та оптимізації меж адміністративно-територіальних одиниць, поліпшення умов для транскордонного міжрегіонального співробітництва з державами Європейського Союзу та іншими сусідніми державами, забезпечення гармонізації національного законодавства у цій сфері з міжнародними нормами і стандартами.

Обговорення з широкою громадськістю результатів проведених наукових досліджень та пропозицій щодо вдосконалення та реформування системи адміністративно-територіального устрою з метою забезпечення повної їхньої відповідності інтересам держави і суспільства.

Поетапного закріплення на планово-картографічних матеріалах меж адміністративно-територіальних одиниць.

Створення комп’ютерної бази даних про адміністративно-територіальний устрій України та відповідної геоінформаційної системи.